Innovatie & Strategie

Analytics
Data moeten het verhaal vertellen bij F1-races

Data moeten het verhaal vertellen bij F1-races

Datavisualisaties en data-analyses vragen om een nieuwe IT-infrastructuur voor Formula One Group.

Rob Smedley op het podium tijdens AWS Re:invent © AWS
4 december 2019

Uitzendingen van Formule 1-races kunnen boeiender en spannender worden door kijkers inzichten te geven over bijvoorbeeld bandenslijtage of aankomende inhaalacties. Data spelen een belangrijke rol om dat inzichtelijk te maken. Daarom werkt licentiehouder Formule 1 aan een nieuwe IT-infrastructuur om deze data beter inzichtelijk te maken.

Het draait in de wereld tegenwoordig om data, in welke sector je ook werkzaam bent, zegt chief engineer Rob Smedley bij Formule One Group (Formule 1) in een gesprek met AG Connect. “Organisaties willen data kunnen extraheren, verwerken en er op voort kunnen bouwen voor meer inzichten. Dat betekent dat je snel bij de data moet kunnen komen. Dat betekent dat die data in een formaat beschikbaar moeten zijn dat goed toegankelijk is en makkelijk te gebruiken.”

Formule 1 bouwt daarom aan een nieuwe IT-architectuur, waarbij het hulp krijgt van Amazon Web Services (AWS), leverancier van het IaaS-platform. Smedley: “We bouwen momenteel een datalake met producten van AWS. Dat is al een complex onderdeel. En de architectuur is nog complexer dan alleen storage. Van de datalaag weten we inmiddels hoe deze er uit moet komen te zien. Andere delen zijn we nog aan het ontwerpen.”

 
Lees het hele artikel
Je kunt dit artikel lezen nadat je bent ingelogd. Ben je nieuw bij AG Connect, registreer je dan gratis!

Registreren

  • Direct toegang tot AGConnect.nl
  • Dagelijks een AGConnect nieuwsbrief
  • 30 dagen onbeperkte toegang tot AGConnect.nl

Ben je abonnee, maar heb je nog geen account? Laat de klantenservice je terugbellen!