Overslaan en naar de inhoud gaan

Dark web verliest geheime karakter

De Dark Web API stelt IT-beveiligingsbedrijven, opsporingsbedrijven en onderzoekers in staat nieuwe informatie over de datastromen op het schimmige deel van internet te bestuderen.
onions
© CC BY-SA 2.0 - Flickr
CC BY-SA 2.0 - Flickr

Ran Geva, de CEO van Webhose, zegt op Betanews dat deze dienstverlening de eerste is die de gegevens uit het dark web op een gestructureerde manier kan aanbieden. De grootste uitdaging is volgens hem om achter de verschillende lagen van versleuteling toch relevante data te bereiken en te onttrekken. De jarenlange ervaring met het verzamelen van data van het open web heeft het bedrijf de mogelijkheid gegeven ook structuur te brengen in het dark web.

De API biedt inzicht in onder meer metadata als titels van posts, tekst, datums, afzender en meer. Die gegevens waren eerder niet beschikbaar. Onderzoekers krijgen bijvoorbeeld toegang tot veel nieuwe gegevens over marktplaatsen, discussiefora en berichtenverkeer.

Interessant onderzoeksmateriaal

Dark web is de naam van het gedeelte van internet dat voor de gewone gebruikers onzichtbaar is. Het gebruikt onder meer topdomeinen als .onion en TOR-netwerken die anonieme communicatie mogelijk maakt met een sterke versleuteling. Het dark web is het speelterrein voor veel duistere praktijken als de verkoop van creditcardgegevens, malwaretools de uitwisseling van kinderporno en dergelijke. 

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in