Beheer

Security
onions

Dark web verliest geheime karakter

Data feed service Webhose claimt een nieuwe feed aan te kunnen bieden die gegevens uit het dark web haalt.

22 januari 2018

Data feed service Webhose claimt een nieuwe feed aan te kunnen bieden die gegevens uit het dark web haalt.

De Dark Web API stelt IT-beveiligingsbedrijven, opsporingsbedrijven en onderzoekers in staat nieuwe informatie over de datastromen op het schimmige deel van internet te bestuderen.

Ran Geva, de CEO van Webhose, zegt op Betanews dat deze dienstverlening de eerste is die de gegevens uit het dark web op een gestructureerde manier kan aanbieden. De grootste uitdaging is volgens hem om achter de verschillende lagen van versleuteling toch relevante data te bereiken en te onttrekken. De jarenlange ervaring met het verzamelen van data van het open web heeft het bedrijf de mogelijkheid gegeven ook structuur te brengen in het dark web.

De API biedt inzicht in onder meer metadata als titels van posts, tekst, datums, afzender en meer. Die gegevens waren eerder niet beschikbaar. Onderzoekers krijgen bijvoorbeeld toegang tot veel nieuwe gegevens over marktplaatsen, discussiefora en berichtenverkeer.

Interessant onderzoeksmateriaal

Dark web is de naam van het gedeelte van internet dat voor de gewone gebruikers onzichtbaar is. Het gebruikt onder meer topdomeinen als .onion en TOR-netwerken die anonieme communicatie mogelijk maakt met een sterke versleuteling. Het dark web is het speelterrein voor veel duistere praktijken als de verkoop van creditcardgegevens, malwaretools de uitwisseling van kinderporno en dergelijke. 

Lees meer over
Lees meer over Beheer OP AG Intelligence
Reactie toevoegen
De inhoud van dit veld is privé en zal niet openbaar worden gemaakt.