Overslaan en naar de inhoud gaan

Cybersecurity bieden is 'big business'

Bij de Kamer van Koophandel is de toegenomen aandacht voor het beveiligen van IT-systemen duidelijk te merken. In vijf jaar tijd is er sprake van minimaal een verdubbeling van het aantal bedrijven dat zich bezig houdt met het leveren van advies, producten en diensten op het gebied van cybersecurity.
Security
© CCO / Pixabay
CCO / Pixabay

Tussen 2016 en 2021 nam het aantal bedrijven dat zich bezig houdt met het bieden van bescherming tegen online bedreigingen toe van 554 naar 1048. De Kamer van Koophandel concludeert dat uit de registraties. Daarbij moet worden opgemerkt dat de branche geen eigen code heeft en de conclusies dus zijn afgeleid uit de omschrijving van de bedrijfsactiviteiten. Dat is geen verplicht veld bij registraties en kan naar eigen inzicht worden ingevuld. Volgens de KvK is de verdubbeling dus een ondergrens omdat nog meer bedrijven zich hiermee bezig houden maar dat niet als zodanig hebben ingevuld.

In Zuid-Holland en Flevoland zitten de meeste cybersecuritybedrijven: in beide provincies 6,2 per 10.000 bedrijven. In Zeeland en Friesland de minste, namelijk 2,3 en 2,5 per 10.000 bedrijven.

De KvK maakt de inventarisatie naar aanleiding van de Europese maand van de cyberveiligheid. Daarbij worden ondernemers met onder meer een digitaal magazine nog eens gewezen op de stappen die zij zelf kunnen zetten om de digitale aspecten van hun bedrijfsvoering beter te beschermen. Daarin staan tips en een checklist om het bedrijf te beschermen tegen ransomware en social engineering, maar ook verhalen van slachtoffers en beveiligingsexperts.

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in