Beheer

Security
gezondheid

Cyberaanval op ministerie Volksgezondheid VS

DDoS- en desinformatie-aanval op Amerikaans ministerie van Gezondheid.

16 maart 2020

DDoS- en desinformatie-aanval op Amerikaans ministerie van Gezondheid.

Het Amerikaanse ministerie van Gezondheid, een belangrijk onderdeel van de strijd tegen het coronavirus, is getroffen door een meervoudige cyberaanval. De systemen van het ministerie werden meerdere keren achter elkaar zwaar onder vuur genomen, vermoedelijk om ze te vertragen, meldt persbureau Bloomberg. Dat zou niet zijn gelukt, maar het is niet duidelijk wat de hackers precies hebben gedaan.

Het is niet bekend wie achter de aanval van gister zitten en wat hun motief was. Er wordt wel aangenomen dat het om een vijandelijke buitenlandse mogendheid gaat, hoewel daar momenteel geen definitief bewijs voor is, zo schrijft Bloomberg op uit de mond van drie anonieme insiders. Volgens één van deze drie bronnen lijkt het er niet op dat de aanvallers gegevens hebben buitgemaakt.

De cyberaanval bestond niet alleen uit meerdere DDoS-golven, maar bestond ook uit verschillende soorten aanvallen. Naast een DDoS-campagne, die niet voor merkbare vertraging zou hebben gezorgd, ook een desinformatiecampagne. Laatstgenoemde is gepareerd met een bericht wat de Nationale Veiligheidsraad van het Witte Huis heeft uitgestuurd nadat de aanvallen zondag zijn ontdekt. "Geruchten over een nationale quarantaine zijn NEP. Het land gaat niet op slot."

Lees meer over Beheer OP AG Intelligence
Reactie toevoegen
De inhoud van dit veld is privé en zal niet openbaar worden gemaakt.