Overslaan en naar de inhoud gaan

Cyberaanval op ministerie Volksgezondheid VS

Het Amerikaanse ministerie van Gezondheid, een belangrijk onderdeel van de strijd tegen het coronavirus, is getroffen door een meervoudige cyberaanval. De systemen van het ministerie werden meerdere keren achter elkaar zwaar onder vuur genomen, vermoedelijk om ze te vertragen, meldt persbureau Bloomberg. Dat zou niet zijn gelukt, maar het is niet duidelijk wat de hackers precies hebben gedaan.
gezondheidszorg
© CC0 - Pixabay
CC0 - Pixabay

Het is niet bekend wie achter de aanval van gister zitten en wat hun motief was. Er wordt wel aangenomen dat het om een vijandelijke buitenlandse mogendheid gaat, hoewel daar momenteel geen definitief bewijs voor is, zo schrijft Bloomberg op uit de mond van drie anonieme insiders. Volgens één van deze drie bronnen lijkt het er niet op dat de aanvallers gegevens hebben buitgemaakt.

De cyberaanval bestond niet alleen uit meerdere DDoS-golven, maar bestond ook uit verschillende soorten aanvallen. Naast een DDoS-campagne, die niet voor merkbare vertraging zou hebben gezorgd, ook een desinformatiecampagne. Laatstgenoemde is gepareerd met een bericht wat de Nationale Veiligheidsraad van het Witte Huis heeft uitgestuurd nadat de aanvallen zondag zijn ontdekt. "Geruchten over een nationale quarantaine zijn NEP. Het land gaat niet op slot."

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in