Cursus: C#-training

2 september 2011
Waarom deze training?
Het is onderdeel van het basistraject. C# is toch een beetje de basistaal voor .NET. Je hebt het nodig voor je vervolgtrainingen.

Waarom deze aanbieder?
Dat heeft de inkoper van Univé bepaald. Ik heb daar geen invloed op gehad.

Bevallen? Ja, hartstikke goed. De training was heel interessant, de leraar kon het goed uitleggen en ik had het gevoel dat het direct toepasbaar was.

Sterke punten? Leuke stof, goeie leraar, leuke groep: de zes mensen van de masterclassgroep van Univé. En programmeren is gewoon heel leuk.

Wat was er speciaal aan?
Het volgt op de basiscursus programmeren, dus het is eigenlijk het begin van het echte werk. De introductie tot het .NET-Microsoftverhaal maakt het bijzonder. Je hebt echt het idee dat je met nieuwe technieken bezig bent.

Opzet? Heel praktisch. De leraar legde wat uit en maakte iets visueel op het bord. Daarna ga je zelf op je computer aan de gang met een zelfgemaakt opdrachtje. Dat waren geen Microsoft-opgaven dus je moet er wat meer zelf bij nadenken. Dat maakt het leuk en uitdagend. De verschillende oplossingen bespreek je klassikaal met de leraar. Door het zelf te doen leer je het het beste. Als je vastzit, kun je het bespreken met je collega’s. Dan vraag je hulp en wordt je weer op gang geholpen.

Goed lesmateriaal? Dat waren Microsoft-boeken en die zijn op zich wel goed, maar het is een beetje kopieerwerk, als in: ‘Typ nu hallo in’. De leraar vertelde vooral aan de hand van slides. Hij gebruikte eigen opgaves van Info Support. Je krijgt alles mee naar huis dus dat heb je nog als naslagwerk. Dus: goed lesmateriaal.

Goede docent? Ja, prima. Hij gaf kalm en helder uitleg en maakte dingen visueel inzichtelijk met bijvoorbeeld een tekening. Hij stuurde je een kant op en liet je dan je gang gaan zodat je zelf een oplossing moest zien te vinden.

Wat heb je geleerd?
C#, de programmeertaal. Hoe je goed leert programmeren, met nieuwe technieken.

Veel aan gehad? Absoluut. Ik kon de C#-code meteen gebruiken. Zonder die training wist ik niet hoe ik het zou moeten maken. Ik weet nog niet alles natuurlijk, maar het begin is er.

Volgende cursus? Windows infrastructure

 
Lees het hele artikel
Je kunt dit artikel lezen nadat je bent ingelogd. Ben je nieuw bij AG Connect, registreer je dan gratis!

Registreren

  • Direct toegang tot AGConnect.nl
  • Dagelijks een AGConnect nieuwsbrief
  • 30 dagen onbeperkte toegang tot AGConnect.nl

Ben je abonnee, maar heb je nog geen account? Laat de klantenservice je terugbellen!