Overslaan en naar de inhoud gaan

CoronaMelder-app bij meer dan 12 procent van alle Nederlanders

De app CoronaMelder is zaterdag, de daadwerkelijke dag van landelijke ingebruikname, circa 700.000 keer gedownload. Daarmee komt het totale aantal downloads op 2,2 miljoen, meldt het ministerie van Volksgezondheid. De app werkt sinds zaterdag in het hele land, daarvoor alleen in een beperkt aantal testregio's. Het wachten was op wetgeving voor deze overheidsapp.
Corona traceer-app
© Rijksoverheid
Rijksoverheid

De door de Rijksoverheid ontwikkelde CoronaMelder-app waarschuwt gebruikers als zij dicht in de buurt zijn geweest bij een andere gebruiker die positief is getest op het coronavirus. De ontvangers van zo'n app-waarschuwing krijgen dan het advies om thuis te blijven en om hun sociale contacten te beperken. De app moet op die manier helpen de druk op het bron- en contactonderzoek van de GGD's te verlichten. Door het momenteel toenemende aantal infecties in heel Nederland kunnen de diverse GGD's dit opsporingswerk niet goed meer uitvoeren.

Voor medemens doen

Het aantal van 2,2 miljoen downloads van de app komt neer op 12 procent van alle Nederlanders, en 18 procent van alle geschikte smartphones. Zorgminister Hugo de Jonge sprak zaterdag de hoop uit dat zoveel mogelijk mensen de app gaan gebruiken. "Bestrijden van het virus is te belangrijk om dit maar niet te doen", zei hij.

De minister heeft zaterdag ook de aftrap gegeven voor een landelijke campagne om de CoronaMelder-app onder aandacht te brengen. ‘Voor wie download jij CoronaMelder?’ is de boodschap die Nederlanders ervan moet doordringen dat deze coronategenmaatregel bedoeld is om medemensen te beschermen. Deze boodschap moet mensen dus overhalen om de waarschuwingsapp te installeren op hun smartphones.

De Jonge: "De app is geen wondermiddel, maar een hulpmiddel. Door de app weet je eerder of je mogelijk bent besmet met het coronavirus en voorkom je dat je onbewust een ander besmet. Ik hoop dat zoveel mogelijk mensen de app downloaden. Elke download telt én helpt."

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in