Loopbaan

Carriere
Burn-out

Coronacrisis kan risico op burn-out vergroten, maar dat hoeft niet

Burn-out is goed te voorkomen door ‘te leven als een beest’.

28 mei 2020

De coronacrisis maakt ontwikkelaars productiever, maar burn-outs liggen op de loer, zo waarschuwde GitHub begin deze maand op basis van een eigen analyse. Twee experts op dit gebied blijken echter een stuk genuanceerder. Of het risico op een burn-out echt groter is, hangt van diverse factoren af.

Ontwikkelaars werken volgens de analyse van GitHub tijdens de coronacrisis gemiddeld 30 tot 60 minuten langer per dag aan projecten en zijn ook nog eens productiever. Maar volgens GitHub is dat vooral het gevolg van de economische onzekerheid: de developers willen laten zien dat ze gezond zijn en hard werken om hun baan te behouden.

Dergelijke onzekerheid over het werk kan een burn-out in de hand spelen, vertellen professoren en burn-outexperts Toon Taris van de Universiteit Utrecht en Witte Hoogendijk van het Erasmus MC. “Mensen zijn bezorgd of hun baan of bedrijf straks nog wel bestaat”, aldus Hoogendijk. “Die stressor kan behoorlijk aanzienlijk zijn als je daardoor een grote inkomensdaling krijgt.”

Werkdruk leidt tot burn-out

 
Lees het hele artikel
Je kunt dit artikel lezen nadat je bent ingelogd. Ben je nieuw bij AG Connect, registreer je dan gratis!

Registreren

  • Direct toegang tot AGConnect.nl
  • Dagelijks een AGConnect nieuwsbrief
  • 30 dagen onbeperkte toegang tot AGConnect.nl

Ben je abonnee, maar heb je nog geen account? Neem contact met ons op!