Innovatie & Strategie

Branche
Corel logo

Corel zet punt achter 35 jaar IT-geschiedenis

Softwareleverancier schrapt klassieke naam.

© Corel
13 september 2022

Softwareleverancier schrapt klassieke naam.

De Canadese IT-leverancier Corel kondigt een een volledige rebranding en naamsverandering aan. In plaats van die aloude naam, waaronder het grafische pakketten maar ook tekstverwerkings-apps en virtualisatiesoftware levert, komt een geheel nieuwe naam: Alludo.

Het bedrijf presenteert zich als aanbieder van softwaretools voor kenniswerkers, waarbij het die gebruikers "meer vrijheid op ieder moment, iedere locatie en elk apparaat" belooft. Deze zinsnede uit het persbericht van Alludo doet denken aan het doel dat grondlegger Bill Gates ooit formuleerde voor Microsoft. Dat ging om 'een computer op elk bureau en in elk huis' waarop dan Microsoft-software draaide. In de softwarestrijd van de jaren tachtig waren Corel en het later overgenomen WordPerfect bekende namen, naast Microsoft en diens Office.

Gevarieerde verzameling

Alludo (voorheen dus Corel) heeft behalve kantoorpakket WordPerfect ook producten en bedrijven overgenomen als compressietool WinZip, virtualisatiesoftware Parallels, mindmapping-applicatie MindManager (van MindJet), grafisch bewerkingstool Paint Shop Pro en videobewerkingspakket Pinnacle. Daarnaast heeft de leverancier de grafische pakketten CorelDRAW en Corel Vector in huis, ontwerpsoftware CorelCAD plus mediabeheersoftware Roxio en Toast.

Dit gevarieerde geheel aan softwareproducten moet met een nieuwe strategie, merknaam en meer beter aanhaken op de nieuwe wereld van (tele)werken. Een recente overname hiervoor is het Belgische bedrijf Awingu, dat in juni dit jaar is ingelijfd door Corel (nu Alludo). CEO Christa Quarles noemt die leverancier van beveiligde remote toegang in haar persaankondiging van de nieuwe naam. Haar bedrijf geeft de eigen werknemers ook de vrijheid om overal te werken waar zij willen. "Inmiddels heeft 95% van de medewerkers ervoor gekozen om extern te werken".

Kenniswerkers bedienen

In het persbericht, dat AG Connect vooraf heeft ingezien, wordt uitgelegd dat de naam Alludo (uitgesproken als “Aa-LOE-do”) staat voor een samenhangende identiteit en dat het ook verwijst naar het doel van het bedrijf: ‘to empower all you do’. Quarles, die in september 2020 is aangetreden, vertelt in een mondelinge toelichting dat 'all you do' ook past in de nieuwe naam.

Het bedrijfsdoel "heeft een duidelijke reden, de softwareproducten van Alludo hebben namelijk allemaal een brede impact en bieden kenniswerkers de vrijheid en flexibiliteit om te werken, dromen en leven op de ‘voor hen’ beste manier. Met dit doel voor ogen zal het bedrijf zich blijven richten op autonome groei door fusies en overnames." De Canadese softwareleverancier is in juli 2019 overgenomen door de Amerikaanse investeringsmaatschappij Kohlberg Kravis Roberts & Co (KKR), die er toen meer dan een miljard dollar voor zou hebben betaald.

Reactie toevoegen
De inhoud van dit veld is privé en zal niet openbaar worden gemaakt.