Overslaan en naar de inhoud gaan

Cook wars van toetsenbord voor iPad

Volgens Cook vervullen de MacBook Air en de iPad verschillende functies en zou een tussenvorm - een MacBook met aanraakscherm of een iPad met een mechanisch toetsenbord - compromitterend zijn voor beide concepten.
iPad
© Apple
Apple

Gescheiden werelden

"Als je per se wilt kun je van alles samenvoegen (..) maar het probleem is dat de meeste producten al de uitkomst zijn van veel afwegingen en dat je daar op een gegeven moment niet eindeloos mee door kunt gaan, omdat je dan eindigt met een compromis waar je niemand meer een plezier mee doet" legde Cook uit tegenover de financiële nieuwssite Seeking Alpha.

Ofschoon Cook het door hem kennelijk gepercipieerde functionele onderscheid tussen beide systemen niet preciseerde, lijkt hij aan te sluiten bij de visie dat de tablet in de eerste plaats een instrument is voor het consumptief tot je nemen van informatie en communicatie terwijl de laptop meer geëigend zou zijn voor het actief bijdragen aan de creatie van content.

'Koelkast met broodroosterfunctie'

Microsoft liet vorige maand weten dit najaar een tabletcomputer met een fysiek toetsenbord te lanceren. Het toetsenbord van deze 'Surface'-computer wordt verwerkt in een beschermflap. Eerder al had Asus succes met zijn 'Transformer', een tablet met een aan- en afklikbaar toetsenbord. Ook zijn er derden die buiten Apple om aanklikbare toetsenborden voor iPads op de markt brengen. Zelf prijst Apple zijn Bluetooth-toetsenbord mede aan als een accessoire voor de iPad.

Maar Tim Cook moet daar niets van hebben: "Je kunt een broodrooster en koelkast ook wel integreren, maar het resultaat maakt niemand gelukkig (..) Die kant gaan we dus niet op, anderen uit defensieve overwegingen mogelijk wel."

Gerelateerde artikelen
Gerelateerde artikelen

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in