Beheer

Security
ransomware

Containerterminals APM blijven gesloten door ransomware

PetyaWare blijkt voor containerterminal lastig te verwijderen.

Ransomware © CC0 Pixabay,  HypnoArt
29 juni 2017

PetyaWare blijkt voor containerterminal lastig te verwijderen.

De twee containerterminals van APM in de Rotterdamse haven blijven donderdag opnieuw gesloten. Dat heeft het bedrijf laten weten.

APM en moederbedrijf Maersk werden dinsdag slachtoffer van de Petya-ransomware. Maersk liet woensdagavond weten nog steeds bezig te zijn met het oplossen van de problemen en dat de meeste terminals gewoon open zijn.

Behalve de vestigingen in Rotterdam ondervinden ook terminals in de Verenigde Staten, Spanje, Peru en India nog hinder. Volgens maritiem dienstverlener CargoSmart zijn in die terminals de afgelopen 48 uur geen of nauwelijks schepen aangekomen.

TNT Express worstelt ook nog met PetyaWare

Ook bij TNT Express zijn er nog steeds problemen. Een woordvoerder van de pakketbezorger laat donderdag weten dat de situatie sinds woensdagavond onveranderd is. Dat houdt in dat TNT's nationale en regionale diensten grotendeels weer operationeel zijn, maar dat alles nog langer duurt. Ook op het intercontinentale netwerk heeft TNT Express last van vertragingen.

Moederbedrijf FedEx stelt nog niet te weten hoe groot de financiële schade als gevolg van de storing is. ,,Die zou aanzienlijk kunnen zijn.''

TNT Express laat bovendien weten dat er geen data zijn buitgemaakt door de cyberaanvallers. Ook trustkantoor TMF Group zegt dat er geen gegevens over cliënten verdwenen zijn als gevolg van de aanval.

Lees meer over
Lees meer over Beheer OP AG Intelligence
Reactie toevoegen
De inhoud van dit veld is privé en zal niet openbaar worden gemaakt.