Overslaan en naar de inhoud gaan

Containerterminals APM blijven gesloten door ransomware

De twee containerterminals van APM in de Rotterdamse haven blijven donderdag opnieuw gesloten. Dat heeft het bedrijf laten weten.
Ransomware
© CC0 Pixabay
CC0 Pixabay

APM en moederbedrijf Maersk werden dinsdag slachtoffer van de Petya-ransomware. Maersk liet woensdagavond weten nog steeds bezig te zijn met het oplossen van de problemen en dat de meeste terminals gewoon open zijn.

Behalve de vestigingen in Rotterdam ondervinden ook terminals in de Verenigde Staten, Spanje, Peru en India nog hinder. Volgens maritiem dienstverlener CargoSmart zijn in die terminals de afgelopen 48 uur geen of nauwelijks schepen aangekomen.

TNT Express worstelt ook nog met PetyaWare

Ook bij TNT Express zijn er nog steeds problemen. Een woordvoerder van de pakketbezorger laat donderdag weten dat de situatie sinds woensdagavond onveranderd is. Dat houdt in dat TNT's nationale en regionale diensten grotendeels weer operationeel zijn, maar dat alles nog langer duurt. Ook op het intercontinentale netwerk heeft TNT Express last van vertragingen.

Moederbedrijf FedEx stelt nog niet te weten hoe groot de financiële schade als gevolg van de storing is. ,,Die zou aanzienlijk kunnen zijn.''

TNT Express laat bovendien weten dat er geen data zijn buitgemaakt door de cyberaanvallers. Ook trustkantoor TMF Group zegt dat er geen gegevens over cliënten verdwenen zijn als gevolg van de aanval.

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in