Beheer

Cloud
azure

Containers nu officieel onderdeel Azure

20 april 2016
Microsoft kondigt aan dat de Azure Container Service nu officieel beschikbaar is.

Azure Container Service was al sinds december als een preview-versie beschikbaar voor een beperkt aantal klanten. Maar Microsoft heeft de dienstverlening nu officieel uit het bèta-stadium gehaald. De bedoeling is dat Azure Container Service uiteindelijk wordt opgenomen in de Azure Stack.

Met Azure Container Service kunnen klanten verschillende instanties van software gebruiken binnen een enkele virtual machine of op een enkele server. Containers maken het ook makkelijker code van de ene naar de andere server over te hevelen. Microsoft ondersteunt zowel Docker-containers met de Docker Swarm beheer-eenheid als het open source Data Center Operating System (DC/OS) van Mesosphere.

Microsoft hoopt met deze stap weer op gelijke voet te komen met de belangrijkste concurrenten AWS en Google die beiden al containertechnologie in hun aanbod hebben. Microsoft biedt wel al enige tijd ondersteuning voor containers in bijvoorbeeld zijn Hyper-V virtualisatieplatform en via Docker for Windows native client.

Lees meer over
Reactie toevoegen
De inhoud van dit veld is privé en zal niet openbaar worden gemaakt.