Overslaan en naar de inhoud gaan

Consumentenbond fluit ING terug om privacy

ING maakte maandag bekend dat het de betaalgegevens van klanten aan bedrijven wil verstrekken, die dan op maat gesneden advertenties kunnen gaan aanbieden. De bank stelt dat klanten vooraf om toestemming wordt gevraagd om de persoonlijke gegevens te gebruiken. Maar volgens Combée is het "vrijwel onmogelijk om glashelder duidelijk te maken waar iemand exact toestemming voor geeft".
ING bank
© ING
ING

Eerder deze week reageerde de Consumentenbond al afwijzend op het voornemen van ING. Volgens de belangenorganisatie is het plan in strijd met de bestaande privacywetgeving en de gedragscode van banken. Combée heeft ook minister Jeroen Dijsselbloem van Financiën een brief geschreven, met het verzoek om het beschikbaar stellen van klantgegevens aan derden en activiteiten ten behoeve daarvan onmogelijk te maken.

Kritiek zwelt aan

Het plan van ING oogstte de afgelopen dagen wegens de privacygevoeligheid ervan meer kritiek, op sociale media en ook vanuit de politiek. Donderdag liet ook Klaas Knot, de president van De Nederlandsche Bank (DNB), zich er kritisch over uit. ING krijgt nog wel een kans om de toezichthouder ervan te overtuigen dat het voorstel een goed idee is.

Brief ontvangen

Een woordvoerder van ING zei donderdag dat de brief van de Consumentenbond is ontvangen. "Deze zal in de overwegingen worden meegenomen", was het enige dat de zegsman erover wilde zeggen. Maandag stelde de bank zich nog op het standpunt dat alle kritiek "vooralsnog geen aanleiding is om het plan te veranderen".

Gerelateerde artikelen
Gerelateerde artikelen

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in