Innovatie & Strategie

Zakelijke software
Concurreren met de bank door een slim algoritme

Concurreren met de bank door een slim algoritme

Bossche fintech InvoiceFinance groeit al twee jaar lang met dubbele cijfers.

Oprichters van InvoiceFinance: Marijn van Aerle (links), Sven van der Biezen (midden) en Gion van den Bogaert (rechts) © InvoiceFinance
19 februari 2018

Een bank heeft 25 mensen nodig voor het werk dat de Bossche fintech InvoiceFinance met één werknemer doet. Met een slim algoritme en een goede userinterface legden de drie oprichters de basis. Al meer dan twee jaar groeit het bedrijf elke maand met dubbele cijfers.

Drie jaar administratie moet een ondernemer bij een bank laten zien als hij aanklopt voor financiering. Vraagt een ondernemer werkkapitaal bij InvoiceFinance aan, dan wordt er tot drie maanden aan cijfers gevraagd. “We kijken veel gedetailleerder naar de cijfers waardoor we met veel minder toekomen”, legt oprichter en CTO Marijn van Aerle uit. “Eigenlijk doen we veel meer met de bankgegevens van een ondernemer dan de bank zelf.”

Beter gebruik van data en meer efficiency waren de kansen die door de oprichters van InvoiceFinance werden gezien. Het bedrijf werd in 2015 opgericht door Van Aerle, Sven van der Biezen en Gion van den Bogaert. Van Aerle en Van der Biezen zijn op dat moment zo’n dertien jaar samen aan het ondernemen. Hun laatste bedrijf Bimshare is inmiddels opgegaan in het Amerikaanse Gehry Technologies en later Trimble. “We gingen van een club van tien mensen in stapjes naar een bedrijf met meer dan 8.000 werknemers. Toen werd het wel heel politiek.” Op dat moment komen ze Van den Bogaert tegen die bij zijn oude werkgever ABN AMRO kansen zag voor het financieren van werkkapitaal. De drie starten een onlinekredietplatform dat ondernemers werkkapitaal financiert op basis van openstaande facturen, ook wel factoring genoemd.

 
Lees het hele artikel
Je kunt dit artikel lezen nadat je bent ingelogd. Ben je nieuw bij AG Connect, registreer je dan gratis!

Registreren

  • Direct toegang tot AGConnect.nl
  • Dagelijks een AGConnect nieuwsbrief
  • 30 dagen onbeperkte toegang tot AGConnect.nl

Ben je abonnee, maar heb je nog geen account? Neem contact met ons op!