Management

Artificial Intelligence
scheiding

Computer says: it's hers. AI helpt bij scheiding

Australische overheid ontwikkelt Amica om rechtssysteem te ontlasten.

© CC0 - Pexels.com cottonbro
30 juni 2020

Australische overheid ontwikkelt Amica om rechtssysteem te ontlasten.

De inzet van kunstmatige intelligentie bij echtscheidingen kan het rechtssysteem een hoop werk schelen, moet de overheid in Australië hebben gedacht. Met 3 miljoen Australische dollars (1,8 miljoen euro) subsidie van de overheid liet de National Legal Aid (NLA) het systeem Amica ontwikkelen.

Amica maakt gebruik van een reeks algoritmen die zijn getraind op data van andere scheidende stellen en de jurisprudentie, scheidingsconvenanten en andere regelingen die daarover in de rechtbanken beschikbaar zijn. Het systeem doet voorstellen voor de scheiding van de boedel, maar ook over een omgangsregeling met de kinderen, helpt bij het overleg tussen de scheidende partners en bij het opstellen van de vereiste documenten.

De National Legal Aid (NLA) zegt dat Amica vooral bedoeld is voor stellen die redelijk vriendschappelijk uit elkaar gaan. Ze kunnen online met elkaar onderhandelen en communiceren en kunnen zo een gang naar de rechter voorkomen, zegt openbaar aanklager Christian Porter tegen ZDNet.

Het gebruik van het systeem kan de scheidende stellen veel geld besparen. Een normale scheiding met advocaten voor de rechtbank wil nog wel in de tienduizenden dollars lopen. Het gebruik van Amica is gratis tot het eind van het jaar. Daarna bedraagt de vergoeding voor het gebruik afhankelijk van de situatie van het stel tussen de 165 en 440 Australische dollar.

Lees meer over Management OP AG Intelligence
Reactie toevoegen
De inhoud van dit veld is privé en zal niet openbaar worden gemaakt.