Overslaan en naar de inhoud gaan

Computer says: it's hers. AI helpt bij scheiding

De inzet van kunstmatige intelligentie bij echtscheidingen kan het rechtssysteem een hoop werk schelen, moet de overheid in Australië hebben gedacht. Met 3 miljoen Australische dollars (1,8 miljoen euro) subsidie van de overheid liet de National Legal Aid (NLA) het systeem Amica ontwikkelen.
scheiding
© CC0 - Pexels.com
CC0 - Pexels.com

Amica maakt gebruik van een reeks algoritmen die zijn getraind op data van andere scheidende stellen en de jurisprudentie, scheidingsconvenanten en andere regelingen die daarover in de rechtbanken beschikbaar zijn. Het systeem doet voorstellen voor de scheiding van de boedel, maar ook over een omgangsregeling met de kinderen, helpt bij het overleg tussen de scheidende partners en bij het opstellen van de vereiste documenten.

De National Legal Aid (NLA) zegt dat Amica vooral bedoeld is voor stellen die redelijk vriendschappelijk uit elkaar gaan. Ze kunnen online met elkaar onderhandelen en communiceren en kunnen zo een gang naar de rechter voorkomen, zegt openbaar aanklager Christian Porter tegen ZDNet.

Het gebruik van het systeem kan de scheidende stellen veel geld besparen. Een normale scheiding met advocaten voor de rechtbank wil nog wel in de tienduizenden dollars lopen. Het gebruik van Amica is gratis tot het eind van het jaar. Daarna bedraagt de vergoeding voor het gebruik afhankelijk van de situatie van het stel tussen de 165 en 440 Australische dollar.

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in