Innovatie & Strategie

Branche
head

'Computer nu al slimmer dan mens'

Artificial Intelligence is een belangrijk onderwerp voor onze maatschappij. Zeker nu de kracht van (quantum) computers toeneemt.

© CC0 Pixabay bykst
8 september 2017

Singularity: het moment dat met computerchips een neuraal netwerk kan worden gemaakt dat meer verbindingen heeft dan de synapsen in een menselijk brein, en dat meer intelligentie vertoont dan het menselijk brein. Uiteraard voorzien van zelflerende en zelf-evoluerende algoritmes. De mens die de biologie ontstijgt.

Veel toekomstvoorspellers gokken dat dit zo rond 2030 een feit is. Er zijn voor- en tegenstanders van dit concept, en je kunt er mooie debatten over voeren. Persoonlijk geniet ik van de mogelijke scenario’s rondom Artificial Intelligence (AI). Vaak te zien in mooie scifi-films en ook voer voor wetenschappelijke en semiwetenschappelijke verkenningen. Eén ding is zeker, Artificial Intelligence is een belangrijk onderwerp voor de nieuwe –en nabije- toekomst van onze maatschappij. Zeker nu de kracht van (quantum) computers toeneemt, is AI een onderwerp om met interesse te volgen.

 
Lees het hele artikel
Je kunt dit artikel lezen nadat je bent ingelogd. Ben je nieuw bij AG Connect, registreer je dan gratis!

Registreren

  • Direct toegang tot AGConnect.nl
  • Dagelijks een AGConnect nieuwsbrief
  • 30 dagen onbeperkte toegang tot AGConnect.nl

Ben je abonnee, maar heb je nog geen account? Neem contact met ons op!