Management

Branche
Foxconn

Commotie rond innovatiecentra Foxconn in VS

Het lijkt er op dat de gebouwen waar Foxconn innovation centra in de VS zou opzetten, allemaal leeg staan.

15 april 2019

Het lijkt er op dat de gebouwen waar Foxconn innovation centra in de VS zou opzetten, allemaal leeg staan.

Foxconn zegt nog altijd grote plannen te hebben om innovatiecentra op te zetten in Wisconsin als onderdeel van een overeenkomst met de Amerikaanse president Trump. De gebouwen die daarvoor zijn aangewezen bestaan echter niet of staan leeg.

The Verge onderzocht uitgebreid de plannen van Foxconn in de VS en publiceerde daar vorige week over. Uit hun bezoeken aan de locaties die Foxconn op het oog had, blijkt dat er geen activiteiten plaatsvinden. De journalist van The Verge nam foto's door de ramen.

Foxconn kondigde begin 2017 aan verschillende initiatieven op te starten in de VS. Dat was onderdeel van een tegenoffensief tegen de kritiek van president Trump dat Amerikaanse producenten te veel van het maakwerk uitbesteden aan bedrijven in China. Apple kreeg bijvoorbeeld de wind van voren voor het laten maken van iPhones en iPads in de fabrieken van Foxconn in Taiwan. Foxconn kondigde daarop een investering aan van 7 miljard in de bouw van fabrieken in Amerika.

Bouwen in Wisconsin

Die plannen werden vorig jaar concreter met een aankondiging van het Taiwanese bedrijf op verschillende plakken in Wisconsin te gaan bouwen. De staat stelde daarop een subsidie in het vooruitzicht die kan oplopen tot 4,5 miljard dollar. Maar in januari signaleerde The Verge al dat de bouw van een fabriek in Mount Pleasant was gestaakt. dat leidde tot nogal wat commotie omdat de staat inmiddels al voor honderden miljoenen de infrastructuur rondom de terreinen had aangepast.

Foxconn is erg onduidelijk wat de plannen nu verder zijn. Bij veschillende gelegenheden de afgelopen weken werd ofwel gezegd dat er helemaal geen productiefaciliteit meer zou komen ofwel dat deze toch gewoon gerealiseerd zou worden.

Foxconn kondigde vlak voor het weekend weer aan een nieuw innovatiecentrum op te zetten, dit keer in Madison. Alan Yeung, de directeur US strategic initiatives van Foxconn, stelt in de Wisconsin State Journal dat gebouwen beslist niet leeg zullen blijven, maar dat het gebouw goed ingericht moet worden voordat er personeel in gehuisvest kan worden.

Lees meer over
Lees meer over Management OP AG Intelligence
1
Reacties
Pieter 15 april 2019 12:58

Ik ben voor het voorstel om de CO2 kost in de producten mee te laten tellen in de invoertarieven. China speelt een zeer scherp spel door complete landen van afhankelijk te maken (Afrika) en hier lege constructies op te zetten (met veel beloftes). Mochten we nu een sterk Europees beleid hebben zouden we iets kunnen doen maar daar is het meer wie het snelst zijn broek kan afsteken om zich door het rode gevaar te laten naaien. Maar ik zie het ongetwijfeld niet genuanceerd genoeg.

Reactie toevoegen
De inhoud van dit veld is privé en zal niet openbaar worden gemaakt.