Commentaar: Teleurstellend

23 september 2011

Wat echt steekt, is het volstrekte gebrek aan ambitie om met ICT te innoveren, hetzij in de bedrijfsprocessen van de overheid, hetzij in beleidsmatige zin. Enige uitzondering is de persoonlijke internetpagina waarmee de Belastingdienst in 2012 gaat experimenteren om het contact met de belastingplichtige te stroomlijnen. Maar over zo’n PIP wordt al jaren gesproken, en dan voor alle informatie die de overheid van zijn burgers heeft. Zo’n PIP komt er deze kabinetsperiode niet.

Er valt verder weinig te verwachten. Er is een miljoentje extra voor e-Health en 500 miljoen euro lastenverlichting voor innovatieve bedrijven – waar ICT-bedrijven nauwelijks van profiteren omdat loonkosten buiten de regeling vallen. Maar een aggressief programma om te besparen op de overheidsrekencentra? Stroomlijning van de bedrijfsprocesssen van de overheid met ICT? Inzet van moderne analysesoftware om te hoge of onterechte betalingen terug te dringen? Een programma om het dreigende tekort aan informatici te bestrijden? Maatregelen om thuiswerken aantrekkelijker te maken in de strijd tegen files en milieuvervuiling? Geen woord.

Nee, dan heeft de wegenbouwsector het een stuk beter voor elkaar. Die mag komend jaar weer 190 kilometer rijstrook opleveren.

 
Lees het hele artikel
Je kunt dit artikel lezen nadat je bent ingelogd. Ben je nieuw bij AG Connect, registreer je dan gratis!

Registreren

  • Direct toegang tot AGConnect.nl
  • Dagelijks een AGConnect nieuwsbrief
  • 30 dagen onbeperkte toegang tot AGConnect.nl

Ben je abonnee, maar heb je nog geen account? Neem contact met ons op!