COMMENTAAR Google heeft de schijn tegen

21 mei 2010

Een pijnlijke affaire voor Google, dat toch al regelmatig in verband wordt gebracht met privacyschendingen. Zo stuurden tien landen, waaronder Nederland, de dienstverlener vorige maand een brief waarin om meer privacy voor gebruikers wordt gevraagd. Bedrijven moeten hun knappe koppen inzetten om de diensten en producten zodanig te ontwikkelen dat ze geen of veel minder inbreuk maken op de persoonlijke levenssfeer,” stelt Jacob Kohnstamm, voorzitter van het College Bescherming Persoonsgegevens.

Google poogt zelf klare wijn te schenken door vijf stellingen op te nemen op de eigen website. “We ontwikkelen producten met strenge privacyrichtlijnen en -procedures”, is een van de verklaringen.

Google ging na het uitkomen van de fout diep door het stof. Het probleem zou zijn veroorzaakt door het gebruik van foute software en is volgens het bedrijf inmiddels verholpen. Die laatste zin is interessant. In die bedrijfswagens gebeurde immers twee dingen: de gegevens werden uit de lucht geplukt én opgeslagen. Er zullen niet veel mensen zijn die geloven dat dit per ongeluk gebeurde.

 
Lees het hele artikel
Je kunt dit artikel lezen nadat je bent ingelogd. Ben je nieuw bij AG Connect, registreer je dan gratis!

Registreren

  • Direct toegang tot AGConnect.nl
  • Dagelijks een AGConnect nieuwsbrief
  • 30 dagen onbeperkte toegang tot AGConnect.nl

Ben je abonnee, maar heb je nog geen account? Neem contact met ons op!