‘Collaboration’ domineert de software plannen in 2010

2 april 2010

Meer dan de helft van het softwarebudget gaat op aan het draaiende houden en onderhouden van bestaande applicaties. De resterende 45 procent gaat gelijkelijk op aan de aanschaf van nieuwe licenties voor pakketsoftware en de ontwikkeling van applicaties in opdracht.

De meeste aandacht gaat dit jaar uit naar software die samenwerking op een hoger plan moet tillen. 52 procent van de ondervraagde bedrijven investeert dit jaar in ‘collaboration software’. Eerstvolgende bestedingscategorie is optimalisatie van de leveringsketen, waar 26 procent in investeert.

Met de cloud springt men nog voorzichtig om. Populairst is software-as-a-service. 23 procent gebruikt dat, 14 procent breidt dit jaar uit en 9 procent investeert dit jaar voor het eerst. Voor infrastructuur-as-a-service liggen deze cijfers op 10, 7 en 9 procent.


Inhaalslag bij pakketsoftware
Ongeveer de helft van de bedrijfsapplicaties wordt dit jaar verbeterd of uitgebreid, heeft Forrester becijferd, nadat in 2009 de activiteiten op een laag pitje waren gezet. Vooral de kernbedrijfsprocessen profiteren.

Forrester Research


‘Collaboration is king’
Het belang van samenwerkingssoftware komt nog pregnanter naar voren onder de bijna vijfhonderd verantwoordelijken voor informatie- en kennisbeheer. Bij deze groep staan business intelligence en contentmanagement ook hoog op de agenda.

Forrester Research

Geïnstalleerde technologie krijgt veel aandacht
De hype rond service-oriented architecture, enterprise software buses en dergelijke heeft de centrale positie van databases en application servers in de softwarebudgetten nog niet aangetast.

Forrester Research

Web 2.0 nog sterk intern gericht
Bij 350 bedrijven wordt gebruikgemaakt van Web 2.0-technologie. Ook hier speelt samenwerking en kennisvergaring een hoofdrol, naast onder meer modernisering van bestaande websites en bedrijfsvoorlichting.

 
Lees het hele artikel
Je kunt dit artikel lezen nadat je bent ingelogd. Ben je nieuw bij AG Connect, registreer je dan gratis!

Registreren

  • Direct toegang tot AGConnect.nl
  • Dagelijks een AGConnect nieuwsbrief
  • 30 dagen onbeperkte toegang tot AGConnect.nl

Ben je abonnee, maar heb je nog geen account? Laat de klantenservice je terugbellen!