Overslaan en naar de inhoud gaan

Cloudstoring legt hoofdkantoor PostNL lam

De storing betreft de werkplekken van alle medewerkers in het hoofdkantoor in Den Haag (merendeels thin-client) en alle werkplekken van de servicedesks van PostNL. De servicedesks zijn wel telefonisch bereikbaar en hebben - anders dan het hoofdkantoor - nog wel 'beperkte toegang' tot informatie.
Business
Shutterstock
Shutterstock

De postkantoren en de werkprocessen rond pakket- en postbezorging zijn niet getroffen. Volgens een woordvoerder is de systeemuitval terug te voeren op 'een hardwarestoring bij een leverancier'. Om welke leverancier het gaat wil PostNL niet zeggen, maar bekend is dat PostNL begin vorig jaar met KPN-dochter ApplicationNet een 5-jaars contract sloot voor levering en beheer van 'Workspace Online' voor 13.000 gebruikers. Die deal betrof behalve de werkplekken van TNT Post in Nederland ook de werkplekken in België en het Verenigd Koninkrijk.

PostNL is in Nederland een van de pioniers op het gebied van brede inzet thin clients en cloud-technologie. Vorig maand nog werd het bedrijf geëerd met de "IT Project of the Year Award 2012".

Update 15:30 uur: PostNL meldt dat de callcentra weer volledig toegang hebben tot de systemen en dat medewerkers op het hoofdkantoor stapgewijs toegang krijgen.

update 16:15 uur:

KPN bevestigt dat er sprake een technische storing die is terug te voeren op dochterbedrijf ApplicationNet. De storing trof behalve de werkplekken bij PostNL ook een aantal andere klanten van ApplicationNet. KPN is sinds dinsdagochtend doende de storing op te lossen. Daarbij wordt voor de meeste kritieke applicaties voor PostNL gebruik gemaakt van uitwijk. Daarnaast is meteen begonnen met herstelwerkzaamheden, het geen sinds ongeveer een uur vrucht afwerpt.

Gerelateerde artikelen
Gerelateerde artikelen

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in