Management

Cloud

Cloudstoring legt hoofdkantoor PostNL lam

18 oktober 2012
Bij PostNL zijn 'enkele duizenden' werkplekken van medewerkers massaal uit de lucht. De storing, die eergisteren begon, is nog steeds niet opgelost. "Lang geleden dat ik mij zo verveelde" twittert een van de medewerkers.

De storing betreft de werkplekken van alle medewerkers in het hoofdkantoor in Den Haag (merendeels thin-client) en alle werkplekken van de servicedesks van PostNL. De servicedesks zijn wel telefonisch bereikbaar en hebben - anders dan het hoofdkantoor - nog wel 'beperkte toegang' tot informatie.

De postkantoren en de werkprocessen rond pakket- en postbezorging zijn niet getroffen. Volgens een woordvoerder is de systeemuitval terug te voeren op 'een hardwarestoring bij een leverancier'. Om welke leverancier het gaat wil PostNL niet zeggen, maar bekend is dat PostNL begin vorig jaar met KPN-dochter ApplicationNet een 5-jaars contract sloot voor levering en beheer van 'Workspace Online' voor 13.000 gebruikers. Die deal betrof behalve de werkplekken van TNT Post in Nederland ook de werkplekken in België en het Verenigd Koninkrijk.

PostNL is in Nederland een van de pioniers op het gebied van brede inzet thin clients en cloud-technologie. Vorig maand nog werd het bedrijf geëerd met de "IT Project of the Year Award 2012".

Update 15:30 uur: PostNL meldt dat de callcentra weer volledig toegang hebben tot de systemen en dat medewerkers op het hoofdkantoor stapgewijs toegang krijgen.

update 16:15 uur: KPN bevestigt dat er sprake een technische storing die is terug te voeren op dochterbedrijf ApplicationNet. De storing trof behalve de werkplekken bij PostNL ook een aantal andere klanten van ApplicationNet. KPN is sinds dinsdagochtend doende de storing op te lossen. Daarbij wordt voor de meeste kritieke applicaties voor PostNL gebruik gemaakt van uitwijk. Daarnaast is meteen begonnen met herstelwerkzaamheden, het geen sinds ongeveer een uur vrucht afwerpt.
Lees meer over
Reactie toevoegen
De inhoud van dit veld is privé en zal niet openbaar worden gemaakt.