Innovatie & Strategie

Cloud
cloud

Cloudgroei mist nog efficiency

Goed gebruik betekent niet per se optimaal gebruik.

4 januari 2021

De wereldwijde coronacrisis heeft cloudgebruik een flinke oppepper gegeven. De grote cloudaanbieders tonen positieve groeicijfers en gebruikers plukken de vruchten van schaalbaarheid, beschikbaarheid en (samen)werken op afstand. Toch valt er nog een verbeterslag te maken: voor efficiënter cloudgebruik. Makkelijker gewenst dan gedaan.

Een wereld zonder clouddiensten was vóór de coronacrisis al haast onvoorstelbaar. Het abrupt omschakelen naar thuiswerken is relatief vlot verlopen doordat er veel cloudmogelijkheden zijn. Vervolgens is het doorwerken tijdens de pandemie geholpen door snel opschalen van clouddiensten.

Door cloud, door corona

Dankzij cloud is veel werk dus doorgegaan, maar ‘dankzij’ corona is veel cloud doorgegroeid. Bij veel organisaties is digital transformation in een stroomversnelling geraakt. Cloud is een uiting daarvan én ook een fundament ervoor. De toename in cloudgebruik als gevolg van de coronacrisis komt mede naar voren uit een recente steekproef die AG Connect onder lezers heeft gehouden.

Daarbij is er niet altijd sprake van optimaal gebruik. Uit de peiling van AG Connect komt een redelijk positief beeld naar voren. Iets minder dan de helft van de respondenten geeft aan dat het wel goed zit met de efficiëntie van het cloudgebruik bij hun organisatie. Minder dan een derde meent dat het redelijk op orde is, en ruim een zesde beoordeelt dit als matig. Een zeer kleine minderheid (van ongeveer een vijftigste) spreekt ronduit van slechte efficiency.

 
Lees het hele artikel
Je kunt dit artikel lezen nadat je bent ingelogd. Ben je nieuw bij AG Connect, registreer je dan gratis!

Registreren

  • Direct toegang tot AGConnect.nl
  • Dagelijks een AGConnect nieuwsbrief
  • 30 dagen onbeperkte toegang tot AGConnect.nl

Ben je abonnee, maar heb je nog geen account? Neem contact met ons op!