Overslaan en naar de inhoud gaan

Cloudflare: CAPTCHA kost gebruiker te veel tijd

De mensheid moet af van CAPTCHA's, vindt Cloudflare. Volgens de leverancier van internetinfrastructuurdiensten worden dagelijks 500 mensenjaren verspild door een gebruiker stoplichten te laten zoeken op foto’s, of te laten aangeven wat de bussen zijn. Daarom komt het bedrijf met een experiment voor een alternatief: een fysiek apparaat dat tegen de computer zegt dat inderdaad een mens inlogt.
Captcha
© CC BY 2.0 - Flickr.com
CC BY 2.0 - Flickr.com

“Volgens onze data kost het een gebruiker 32 seconden om een CAPTCHA op te lossen. Wereldwijd zijn er 4,6 miljard internetgebruikers. We gaan ervan uit dat een gemiddelde gebruiker elke 10 dagen een CAPTCHA moet oplossen”, schrijft Thibault Minier, onderzoekersengineer bij Cloudflare in een blog. Zijn bierviltjesberekening komt dus uit op 500 mensenjaren die dagelijks aan CAPTCHA's worden besteed.

“Er moet een eind komen aan deze gekte”, blogt Minier verder. De leverancier komt daarom met een oplossing die websites ook aan hun gebruikers kunnen aanbieden. De gebruiker kan via de optie ‘I am human (beta)’ een fysieke beveiligingssleutel aanbieden. Zo wordt er cryptografisch bewijs naar Cloudflare gestuurd waarmee de gebruiker bewijst mens te zijn. Daarna kan worden ingelogd. Dit hele proces zou nog geen 5 seconden en 3 kliks in beslag nemen, aldus Cloudflare.

Op de website van de leverancier is de dienst uit te proberen op beperkte schaal (in Engelssprekende regio’s). Alleen beveiligingssleutels die via USB of NFC werken, worden ondersteund. Naast de tijdswinst is het voordeel ook dat de privacy wordt beschermd, zegt de leverancier. Het bewijs is namelijk niet gekoppeld aan een bepaald apparaat. Dat komt doordat de fabrikanten die worden vertrouwd deel uitmaken van de FIDO Alliciance. “Daarom deelt elke hardwaresleutel zijn ID met andere sleutels die in dezelfde batch zijn vervaardigd. Vanuit het perspectief van Cloudflare ziet uw sleutel eruit als alle andere sleutels in de batch”, aldus de leverancier.

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in