Innovatie & Strategie

Analytics

Cloudera wipt Google's MapReduce

10 september 2015
Cloudera gaat Google's MapReduce in zijn Hadoop-implementaties vervangen door het aanmerkelijk beter presterende Spark, uit de opensource-stal van Apache.

Cloudera geldt als een van de big-datapioniers in het ecosysteem van Hadoop. Tot dusverre zette Cloudera MapReduce, een min of meer standaard combinatie met Hadoop, in als oplossing voor het in clusters parallel routeren van grote hoeveelheden data. Maar op veel andere functies werd gekozen voor oplossingen uit de Apache-stack, waaraan Cloudera zelf ook zeer actief mee-ontwikkelt, onder meer in de projecten Apache Hive, Apache Avro en Apache HBase.

'Open Platform Initiative'

Door nu ook Apache's populaire Spark te omarmen lijkt Cloudera definitief kleur te bekennen, in een programma dat het zelf afficheert als zijn 'Open Platform Initiative'. Het uitfaseren van Google's MapReduce, dat nog uit de vorige eeuw dateert, zou volgens bronnen van The Register, vooral zijn ingegeven door het feit dat met name het afgelopen anderhalf jaar steeds meer klanten voor Spark Kiezen. Spark geldt als aanmerkelijk sneller en flexibeler dan MapReduce,


Lees meer over
Lees meer over Innovatie & Strategie OP AG Intelligence
Reactie toevoegen
De inhoud van dit veld is privé en zal niet openbaar worden gemaakt.