Beheer

Security
security

Cloud biedt MKB betere beveiliging dan on premise

IT-professionals discussiëren tijdens ProAct/AG Connect round table.

© Shutterstock
22 december 2016

Nederlandse bedrijven en organisaties durven inmiddels flinke stappen te zetten en draaien opmerkelijk vaak bedrijfskritieke IT-onderdelen in een cloudomgeving. Dat is een van de conclusies uit het jaarlijkse onderzoek van AG Connect en Proact onder meer dan 300 Nederlandse IT-professionals.

De resultaten uit het online onderzoek waren aanleiding voor een rondetafelgesprek met een aantal IT-professionals, uit zowel de publieke als de private sector. Onder hen waren ook een aantal professionals die al primaire bedrijfsprocessen in de cloud hebben draaien.

Het gebruik van de publieke cloud bij de overheid is echter nog beperkt, vertelde Fekke Bakker, innovatiemanager bij het ministerie van Defensie, die op persoonlijke titel sprak. Volgens hem is Defensie nog niet erg cloudgedreven. Dat beaamt Margot Pieterse, portfoliomanager en teamleider aansturing Dienst Automatisering bij de Tweede Kamer, die eveneens op persoonlijke titel aan de discussie deelnam. Het beleid is nu meer gericht op bescherming van gegevens, waardoor er weinig wordt gedaan aan cloudontwikkeling, zegt Pieterse. ″In de Tweede Kamer heb je te maken met transparante informatie en vertrouwelijke gegevens. Die laatste mogen absoluut niet naar de publieke cloud, maar de openbare informatie zou in theorie wel naar de cloud kunnen.″ Dat gebeurt nog niet, al sluit ze het op lange termijn niet uit.

 
Lees het hele artikel
Je kunt dit artikel lezen nadat je bent ingelogd. Ben je nieuw bij AG Connect, registreer je dan gratis!

Registreren

  • Direct toegang tot AGConnect.nl
  • Dagelijks een AGConnect nieuwsbrief
  • 30 dagen onbeperkte toegang tot AGConnect.nl

Ben je abonnee, maar heb je nog geen account? Neem contact met ons op!