Beheer

Security
Ransomware

Citrix, McAfee en Microsoft starten Ransomware Task Force

RTF ontwikkelt framework voor bescherming tegen ransomware.

ransomware © CC0: Pixabay,  Tumisu
22 december 2020

RTF ontwikkelt framework voor bescherming tegen ransomware.

Microsoft, Citrix, McAfee en zestien andere beveiligings- en techbedrijven zijn een nieuwe coalitie begonnen die ransomware het hoofd wil bieden. De zogeheten Ransomware Task Force (RTF) gaat een gestandaardiseerd framework maken om met ransomware-aanvallen om te gaan.

"De oprichters begrijpen dat ransomware een te grote dreiging is om door één entiteit aan te pakken, en zijn samengekomen om duidelijke aanbevelingen te doen voor zowel publieke als private acties die de dreiging significant verminderen", aldus The Institute for Security and Technology (IST), één van de medeoprichters van RTF, in een verklaring.

Framework

Die aanbevelingen komen terecht in een framework. Om het framework te maken, gaat de RTF bestaande technologische oplossingen die bescherming bieden tijdens een ransomware-aanval beoordelen, schrijft ZDNet. Aan de hand daarvan wordt een roadmap opgesteld met concrete doelen en mijlpalen voor beslissingmakers. Aan de roadmap dragen ook experts en aandeelhouders uit verschillende industrieën bij.

Het uiteindelijke framework dat uit die roadmap moet komen, moet een gestandaardiseerde manier bieden om binnen alle branches met ransomware-aanvallen om te gaan. Dat framework is dan ook gebaseerd op een consensus binnen de sector, in plaats van op individueel advies van individuele bedrijven. 

De RTF is momenteel echter nog in ontwikkeling. In januari 2021 verschijnt de officiële website, evenals de lidmaatschappen en de leiderschapsrollen. 

Lees meer over
Reactie toevoegen
De inhoud van dit veld is privé en zal niet openbaar worden gemaakt.