Beheer

IT beheer
Cisco Tetration Analytics

Cisco zet machine learning in voor datacenterbeheer

© Cisco
16 juni 2016
Cisco heeft gisterenavond nieuw beheergereedschap geïntroduceerd dat de status van het datacentrum in kaart brengt maar ook gebeurtenissen uit het verleden kan terugspelen.

Cisco maakt daarvoor gebruik van een reeks sensoren - zowel hardware als software - en analyse-algoritmen. Die signaleren afwijkingen van reguliere patronen. Bovendien worden de gegevens opgeslagen zodat na een incident de situatie opnieuw kan worden afgespeeld.

Het gereedschap genaamd Tetration, doet wat voorheen ook al wel mogelijk was, maar dan moesten de resultaten van verschillende gereedschappen samen worden gebracht. Volgens Cisco is het voor het eerst dat nu met één tool, een diepgravend real-time inzicht in het datacentrum mogelijk is, ongeacht wie de leverancier is van de apparatuur.

Tetration controleert bijvoorbeeld of vastgestelde policies worden nageleefd en doet aan application forensics. IT-beheerders krijgen inzicht in de afhankelijkheid tussen applicaties in het datacentrum en in de cloud. Ook kan het gereedschap aangeven wat het effect van policyveranderingen is.

Cisco CEO Chuck Robbins legde gisterenavond uit dat Tetration een van de uitkomsten is van een nauwe samenwerking met klanten. Daaruit is het besef ontstaan dat door de snelheid waarmee klanten willen inspringen op nieuwe marktomstandigheden, moderne datacentra niet meer zonder een vergaande vorm van versimpeling en automatisering kunnen.

Lees meer over
Reactie toevoegen
De inhoud van dit veld is privé en zal niet openbaar worden gemaakt.