Loopbaan

Branche
ontslag

Cisco zet honderden werknemers aan de dijk

Het Customer Experience team bestaat niet langer.

© CC0 - Pixabay PaliGraficas
6 november 2018

Het Customer Experience team bestaat niet langer.

Cisco ontslaat zeker 200 tot 300 werknemers voornamelijk in de VS en in India. Vooral de afdeling Customer Experience (CX) en de Cloud Platform and Solutions group worden hard geraakt.

Het bedrijf heeft geruchten op discussieplatform TheLayoff.com bevestigd tegenover The Register. Volgens een van de werknemers is het hele Cisco CX team gisteren bij elkaar geroepen, waarna de vice-president aankondigde dat ze allemaal waren ontslagen. Het zou alleen al bij de CX-divisie om tussen de 200 en 300 mensen gaan. Maar ook bij een andere divisie zou sprake zijn van ontslag van 10 procent van het personeel. 

Cisco wilde overigens aan The Register niet prijsgeven hoeveel mensen op straat gezet worden. Volgens de woordvoerder gaat het om een herschikking van investeringen en middelen zodat deze in lijn zijn met de strategische groeigebieden die het bedrijf nastreeft.

Opnieuw bij Cisco aan de slag

De woordvoerder ging verder dat er nieuwe rollen worden gedefinieerd in het Customer Experience-onderdeel. Een deel van het ontslagen personeel kan mogelijk aan de slag op voorwaarde dat hun kwaliteiten passen op de vereisten. Het aantal vacatures zou uiteindelijk groter zijn dan het aantal mensen dat ontslagen is.

Lees meer over
Reactie toevoegen
De inhoud van dit veld is privé en zal niet openbaar worden gemaakt.