Overslaan en naar de inhoud gaan

Cisco zet honderden werknemers aan de dijk

Cisco ontslaat zeker 200 tot 300 werknemers voornamelijk in de VS en in India. Vooral de afdeling Customer Experience (CX) en de Cloud Platform and Solutions group worden hard geraakt.
ontslag
© CC0 - Pixabay
CC0 - Pixabay

Het bedrijf heeft geruchten op discussieplatform TheLayoff.com bevestigd tegenover The Register. Volgens een van de werknemers is het hele Cisco CX team gisteren bij elkaar geroepen, waarna de vice-president aankondigde dat ze allemaal waren ontslagen. Het zou alleen al bij de CX-divisie om tussen de 200 en 300 mensen gaan. Maar ook bij een andere divisie zou sprake zijn van ontslag van 10 procent van het personeel.

Cisco wilde overigens aan The Register niet prijsgeven hoeveel mensen op straat gezet worden. Volgens de woordvoerder gaat het om een herschikking van investeringen en middelen zodat deze in lijn zijn met de strategische groeigebieden die het bedrijf nastreeft.

Opnieuw bij Cisco aan de slag

De woordvoerder ging verder dat er nieuwe rollen worden gedefinieerd in het Customer Experience-onderdeel. Een deel van het ontslagen personeel kan mogelijk aan de slag op voorwaarde dat hun kwaliteiten passen op de vereisten. Het aantal vacatures zou uiteindelijk groter zijn dan het aantal mensen dat ontslagen is.

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in