Circuit

19 augustus 2011

Een megablunder begaan door Nokia: in een nieuwe reclame van de Finse mobieltjesfabrikant is een model te zien met een iPhone in haar hand. Je moet goed kijken om de fout te zien, maar op de uitvergroting van de foto is overduidelijk dat het om een toestel van de grote concurrent gaat. De onderkant van het toestel toont de karakteristieke Apple-connectoringang met ernaast de speaker en de microfoon.

Zowel Apple als Nokia hebben niet officieel gereageerd op de blunder. Waarschijnlijk heeft Nokia gebruikgemaakt van een stockfoto zonder goed naar het beeldmateriaal te kijken.

Vorige week werd bekend dat Nokia zijn aandeel op de mobiele telefoniemarkt in het tweede kwartaal van dit jaar opnieuw heeft zien dalen tot 22,8 procent, zo blijkt uit cijfers van marktonderzoeksbureau Gartner. Nokia verkocht in de periode van april tot en met juni bijna 98 miljoen mobiele telefoons, een daling van ruim 12 procent ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar. Apple verkocht ruim tweemaal zoveel iPhones dan een jaar geleden, en heeft nu een marktaandeel van 4,6 procent.

 
Lees het hele artikel
Je kunt dit artikel lezen nadat je bent ingelogd. Ben je nieuw bij AG Connect, registreer je dan gratis!

Registreren

  • Direct toegang tot AGConnect.nl
  • Dagelijks een AGConnect nieuwsbrief
  • 30 dagen onbeperkte toegang tot AGConnect.nl

Ben je abonnee, maar heb je nog geen account? Laat de klantenservice je terugbellen!