Beheer

Zakelijke software
Harry Moseley

CIO Zoom: explosieve groei droeg bij aan securityproblemen

Harry Moseley vertelt over securityproblemen en toekomst Zoom.

Harry Moseley © Zoom
10 juli 2020

Zoom is één van de grote winnaars van de coronacrisis te noemen. Het bedrijf groeide in slechts een aantal weken explosief. Maar tegelijkertijd kwamen diverse security- en privacyproblemen aan het licht, die het bedrijf in een minder goed daglicht stelden. Had Zoom die problemen echt niet eerder in de gaten en hoe vergaat het de dienst nu? AG Connect ging in gesprek met CIO Harry Moseley.

Het videoplatform Zoom was in december vorig jaar nog een relatief kleine speler met 10 miljoen dagelijkse vergaderdeelnemers. Ter vergelijking: in november vorig jaar telde concurrent Microsoft Teams maar liefst 20 miljoen dagelijks actieve gebruikers. Maar Zoom vloog zijn concurrentie tijdens de coronacrisis snel voorbij en heeft per dag inmiddels 300 miljoen vergaderdeelnemers.

Die explosieve groei heeft volgens CIO Harry Moseley naast gebruiksgemak en betrouwbaarheid te maken met het feit dat Zoom als video first-platform gebouwd is. "We hebben geen legacy. Alles is van de grond aan opgebouwd voor exact dit doeleinde: videobellen. We hebben dus niet in de loop der jaren allerlei verschillende platformen en diensten gekocht, die we vervolgens aan elkaar vast probeerden te lijmen en naadloos probeerden te laten werken. Dat soort diensten werken wel enigszins, maar niet heel goed.”

Toch verliep bij Zoom ook niet alles vlekkeloos. Jullie zijn in maart en april veel in het nieuws geweest vanwege security- en privacyproblemen. Waren jullie echt niet eerder van die problemen op de hoogte?

 
Lees het hele artikel
Je kunt dit artikel lezen nadat je bent ingelogd. Ben je nieuw bij AG Connect, registreer je dan gratis!

Registreren

  • Direct toegang tot AGConnect.nl
  • Dagelijks een AGConnect nieuwsbrief
  • 30 dagen onbeperkte toegang tot AGConnect.nl

Ben je abonnee, maar heb je nog geen account? Neem contact met ons op!