Loopbaan

Carriere
Karin van Baardwijk

CIO Power: voortrekkers in een mannenwereld

Vier vrouwelijke CIO's vertellen over hoe zij zich staande houden in de masculiene IT-wereld en waarom een keiharde IT-achtergrond een pré is, maar geen must.

17 oktober 2016

‘Juist een jurkje, hakken en gelakte nagels’

Karin van Baardwijk

Karin typeert zichzelf als op en top vrouw. “Ik kies er bewust voor om me niet te profileren als ‘one of the guys’. Je kunt mij uittekenen in een leuk jurkje, hakken en gelakte nagels.” Dat zorgt er overigens niet voor dat ze minder serieus wordt genomen door de mannen op de IT-afdeling. Dat komt wellicht ook door haar aanpak: “Ik zeg eerlijk dat ik van sommige IT-onderwerpen helemaal geen verstand heb. Ik ga ook geen inhoudelijke discussies aan om me te bewijzen en ik beschik over een gezonde dosis humor en zelfspot.”
Tegelijkertijd heeft zij in haar rol als CIO direct de juiste mensen om haar heen verzameld die haar bij kunnen staan met hun IT-kennis op verschillende terreinen. “Ze hebben mij gevraagd om hier orde op zaken te stellen. Daarvoor waren eerder goede managementskills nodig, dan harde IT-kennis. Het allerbelangrijkste is dat je IT en de business met elkaar kunt verbinden.”
Met het opstellen van de nieuwe IT-strategie is de organisatie volgens haar nu klaar voor de volgende fase, waarin IT gezien wordt als een business enabler gericht op flexibiliteit en innovatie. “Hiervoor is het noodzakelijk om een nieuwe mindset te creëren: connectivity is key. Ik wil meer jonge mensen binnenhalen die over de grenzen van IT heen durven te kijken. We zijn behoorlijk IT-savvy voor een financiële dienstverlening dus ik heb er alle vertrouwen in dat talent ons ook vindt. Ze kunnen niet allemaal meteen bij Appe of Google terecht."

 
Lees het hele artikel
Je kunt dit artikel lezen nadat je bent ingelogd. Ben je nieuw bij AG Connect, registreer je dan gratis!

Registreren

  • Direct toegang tot AGConnect.nl
  • Dagelijks een AGConnect nieuwsbrief
  • 30 dagen onbeperkte toegang tot AGConnect.nl

Ben je abonnee, maar heb je nog geen account? Neem contact met ons op!