Overslaan en naar de inhoud gaan

ChromeBooks krijgen Android apps

Google probeert al langer meer apps op het ChromeOS-platform beschikbaar te krijgen. Ook aan het porteren van Android Apps naar Chrome OS wordt al langere tijd gewerkt. De strategie was echter dat de ontwikkelaars van deze apps een native versie van de app voor Chrome OS zouden maken. Daar bleken ontwikkelaars niet erg voor te porren.
Acer Chromebook R11
© Acer
Acer

Gisteren kondigde Google op zijn I/O ontwikkelaarsconferentie aan dat een andere weg is ingeslagen. Android krijgt een Linuxcontainer die op Chrome OS draait. Volgens Kan Lui, de directeur verantwoordelijk voor Chrome OS, omzeilt de gebruikte methode de noodzaak voor een emulator. Daardoor is er ook geen sprake van verlies aan performance, meldt TechCrunch.

Ontwikkelaars krijgen een preview

De apps draaien in een sandbox zodat ze geen bedreiging vormen voor het besturingssysteem of andere applicaties. De ontwikkelaars kunnen vanaf juni aan de slag met nieuwe mogelijkheden, nadat versie N53 van Chrome OS in bètaversie in het developerkanaal wordt vrijgegeven.

Aanvankelijk is slechts een beperkt aantal apparaten geschikt voor het draaien van de Android-apps. Het gaat dan voornamelijk om Chromebooks met een aanraakgevoelig scherm. Hoewel ontwikkelaars in de nieuwe strategie niets hoeven te doen om hun Android-app geschikt te maken voor Chrome OS moedigt Google ze wel aan de interactie met de app via toetsenbord en muis toe te voegen.

Gerelateerde artikelen
Gerelateerde artikelen

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in