Beheer

Security
Chrome Veilig

Chrome verliest 'veilig' aanduiding websites

Google stopt met de extra aanduiding dat een website gebruik maakt van een https-verbinding.

18 mei 2018

Google stopt met de extra aanduiding dat een website gebruik maakt van een https-verbinding.

Vanaf september toont de Google Chrome-browser niet langer de aanduiding 'veilig' in de adresbalk van een site. De reden is dat het gebruik van https zo langzamerhand  standaard wordt.

Een extra aanduiding is dan niet meer nodig, is de redenatie, meldt Ars Technica op basis van een blog van Google.Wat wel blijft is het gesloten hangslotje voor het adres. Nu zijn echter bij alle https-verbindingen zowel het slotje als het woord 'veilig' ('secure' in de Engelstalige variant van de browser) in het groen weergegeven. Daarvoor in de plaats komt een minder opvallend in zwart weergegeven slotje.

 

Vanaf juli gaat Google in de Chrome-browser wel bij alle sites die nog geen https-verbinding gebruiken een waarschuwing plaatsen 'niet veilig'. Dat kondigde het bedrijf al in februari aan. Bij alle http-sites komen de woorden 'niet veilig' in grijs te staan. Wanneer gebruikers op de pagina invulvelden kunnen gebruiken, schakelt de waarschuwing over op rood om te attenderen dat deze informatie voor iedereen die de verbinding onderschept, te lezen is.

Lees meer over
1
Reacties
Kees 18 mei 2018 14:01

Als een website geen invulvelden heeft en geen cookies opslaat bij u of uw data opslaat, is die gewoon veilig, ook al is die verbinding slechts http

Reactie toevoegen
De inhoud van dit veld is privé en zal niet openbaar worden gemaakt.