Development

Software-ontwikkeling
chrome beheer

Chrome test dark mode op Windows en MacOS

Ontwikkelaars mikken op donkere modus in  Chrome 74-update van april dit jaar.

© Google
8 februari 2019

Ontwikkelaars mikken op donkere modus in  Chrome 74-update van april dit jaar.

Google is op dit moment bezig met het testen van een donkere modus voor de Chrome-browser. De browser met dark mode wordt op dit moment getest in de meest recente Chrome-versie in het Canary-ontwikkelkanaal. Naar verluidt moet de donkere modus meegaan in de algemene release van Chrome 74 in april.

Gebruikers maken op Reddit en Twitter al melding van de dark modus nieuwe release op het Canary-ontwikkelkanaal en merken gelijk op dat Chrome 74 zich automatisch aanpast aan de instellingen van de systemen op zowel Windows 10 als macOS.

Zo ‘beweegt’ de Chrome-browser automatisch mee naar de donkere modus als de algemene systeeminstellingen van het OS worden ingesteld op de donkere modus, zoals te zien is in de video.

Websites ongevoelig

Websites zelf worden in kleurgebruik niet beïnvloed door de donkere modus, met de webpagina’s die zelf een dark mode hebben als uitzondering. Wel kleurt de zogeheten ‘omnibox’ mee als de donkere modus wordt ingesteld, en worden nieuwe tabbladen geopend met een donker startscherm en heeft de browser donkere 'contextmenu's'.

Al deze aanpassingen moeten voor gebruikers een rustigere kijkervaring opleveren. Volgens de website 9to5Google moet de algemene update van Chrome 74 in april beschikbaar zijn, het is nu afwachten of de Chrome-ontwikkelaars de dark mode al stabiel genoeg vinden om met de algemene release van Chrome 74 mee te gaan. 

Lees meer over
Lees meer over Development OP AG Intelligence
1
Reacties
Bop 12 februari 2019 17:02

Ik begrijp nooit waarom donkere modi hip (beter gezegd hype) zijn.
Vooral wanneer daadwerkelijk een werkvlak licht op donker is vind ik dat juist erg vermoeiend.
Bijvoorbeeld de 'DOS prompt' met witte tekst op zwart stel ik altijd zo snel mogelijk andersom in, met een zucht van opluchting. Nu dat ding zelf nog eens handig maken, na 30 jaar ofzo.

Dus 'dark mode': Gefeliciteerd joh. Kan ik het uitzetten? Of liever: altijd uitlaten?

Reactie toevoegen
De inhoud van dit veld is privé en zal niet openbaar worden gemaakt.