Development

Software-ontwikkeling
Chrome logo

Chrome blokkeert volgend jaar veel apps

Google kondigt aan dat de Chrome browser vanaf versie 68 niet meer toestaat dat apps scripts injecteren in browser sessies.

© Google
1 december 2017

Google kondigt aan dat de Chrome browser vanaf versie 68 niet meer toestaat dat apps scripts injecteren in browser sessies.

Het besluit van Google om apps van derden te weigeren die zich mengen in browsersessies, treft vooral de antivirus-hulpmiddelen.

Google wil met het besluit een einde maken aan het risico dat dergelijke scripts zorgen voor instabiliteit van de browser. De webgigant heeft immers geen controle over de kwaliteit van de scripts. Volgens Chris Hamilton van het Chrome Stability Team hebben gebruikers van software die scripts injecteren in Windows Chrome 15 procent meer kans op een crash. Hij wijst op Chrome extensions and Native Messaging als moderne alternatieven om code binnen de Chrome processen tot expressie te brengen.

Dus vanaf juli 2018 is het over met de script-injectie. Vanaf april 2018 krijgen gebruikers van dergelijke apps een mededeling in beeld in het geval dat de browser crasht. daarin wordt gewezen op de alternatieve mogelijkheden. In juli volgend jaar worden de apps geblokkeerd, maar in het geval de browser daardoor niet meer opstart, zal de opstartprocedure opnieuw starten maar dan de app wel laden. Vervolgens verschijnbt een waarschuwing. Vanaf Chrome 72 in januari 2019 wordt de mogelijkheid voor het gebruik van de apps volledig geblokkeerd.

Lees meer over
Reactie toevoegen
De inhoud van dit veld is privé en zal niet openbaar worden gemaakt.