Chinese studenten gedwongen ingezet bij productie iPhone 5

7 september 2012
Het spant er kennelijk om bij Foxconn, of het op tijd de iPhone 5 kan leveren. Chinese bronnen melden dat nu zelfs studenten gedwongen hun studie moeten onderbreken om bij Foxconn te helpen bij de productie.

Bron van het bericht is de Shanghai Daily. Die baseert zich onder andere op berichten van studenten en verslaggeving van lokale radiostations.

De krant meldt Foxconn dringend behoefte heeft aan duizenden tijdelijke arbeiders extra. De autoriteiten steken de fabrikant de helpende hand toe door studenten te dwingen tot een niet geplande stage 'om werkervaring op te doen en individuele vaardigheden te vergroten'. Hoeveel extra arbeidskrachten Foxconn zo heeft weten te werven, is niet duidelijk. Een van de studenten meldt wel dat ze begrepen heeft dat Foxconn op zoek is naar 10.000 man.

Studenten niet blij met gedwongen stage

De studenten die van zich laten horen zijn niet blij met de gedwongen onderbreking van hun studie. Bovendien zijn ze niet blij met het feit dat ze van hun salaris van 1550 yuan (193 euro)  per maand enkele honderden yuan terug moeten betalen aan Foxconn voor maaltijden en de ook al niet vrijwillige overnachting op slaapzalen van de fabrikant. Voor die 1550 yuan worden de studenten geacht per week zes werkdagen te maken die kunnen uitlopen tot 12 uur.

Volgens de Shanghai Daily is een aantal studenten inmiddels terug op school.

Lees meer over
Reactie toevoegen
De inhoud van dit veld is privé en zal niet openbaar worden gemaakt.