Innovatie & Strategie

Blockchain
bitcoin

China wil mining bitcoins beperken

Stroomgebruik wordt instrument om miners aan te pakken

Bitcoin © CC0 Pixabay.com,  3dman_eu
4 januari 2018

Stroomgebruik wordt instrument om miners aan te pakken

De Chinese centrale bank zal lokale overheden dringend verzoeken het stroomgebruik aan banden te leggen van bitcoinminers. Doel daarvan is de productie van deze miners geleidelijk te verkleinen.

China telt zeer grote ‘velden’ van bitcoinminers die een enorme stroomgebruik hebben. Van enkele daarvan is het gebruik zo sterk toegenomen, dat de Chinese overheid dit wil reguleren. Hoewel de centrale bank formeel geen invloed kan uitoefenen op het stroomverbruik, kan zij lokale overheden wel verplichten dit te doen. Dat heeft de bank gemeld aan de Leading Group of Beijing Internet Financial Risks Remediation, meldt nieuwsdienst Reuters, die zich op anonieme bronnen beroept.

Analisten zien dit als een duidelijke aanwijzing dat China op het punt staat het minen van bitcoins in te perken en te reguleren. In China staat een groot deel van de systemen waarop bitcoins worden gemined. Dat heeft tot een zeer sterke toename van het stroomverbruik geleid, wat weer tot een verhoging van de prijzen van elektriciteit heeft geleid. Maar het is niet alleen het stroomverbruik wat China hindert.

De Chinese overheid is al niet bijzonder gecharmeerd van cryptovaluta omdat die gebruikt worden om lokale controle op kapitaal te omzeilen. Vorig jaar verbood het land al nieuwe ICO’s en werden de handelsbanen in cryptomunten gesloten. Miners vrezen dat zij nu aan de beurt zijn.

Reactie toevoegen
De inhoud van dit veld is privé en zal niet openbaar worden gemaakt.