Management

Juridische zaken
Huawei netwerk

China: uitsluiting Huawei zou abnormaal zijn

Chinese minister van Buitenlandse Zaken noemt eventuele Europese uitsluiting van Chinese techbedrijven "abnormaal en immoreel".

Chinese Huawei medewerker © Huawei Huawei
18 maart 2019

Chinese minister van Buitenlandse Zaken noemt eventuele Europese uitsluiting van Chinese techbedrijven "abnormaal en immoreel".

China vindt het "abnormaal en immoreel’’ als Europese landen Chinese telecombedrijven zouden uitsluiten bij het aanleggen van snelle 5G-netwerken in Europa. De Chinese minister van Buitenlandse Zaken Wang Yi zei dat in Brussel na overleg met EU-buitenlandchef Mogherini.

Zowel de NAVO als de EU heeft zorgen uitgesproken over mogelijke 'achterdeurtjes' in software van het Chinese bedrijf Huawei, waardoor bedrijfs- of staatsgeheimen hun weg zouden kunnen vinden naar Peking. Volgens Yi zijn dergelijke ,,ongegronde'' aantijgingen politiek gemotiveerd.

Samenwerking

Yi zei dat cyberveiligheid een gedeelde internationale uitdaging is en Peking bereid is samen te werken om internationale normen op dit vlak op te stellen. Hij sprak de hoop uit dat de lidstaten eerlijke concurrentie voor bedrijven uit alle landen toelaten.

Mogherini benadrukte dat de EU-landen zelf bepalen welke bedrijven ze op de markt toestaan. De EU is voorstander van een open en gelijk speelveld, zei ze.

Lees meer over
Lees meer over Management OP AG Intelligence
Reactie toevoegen
De inhoud van dit veld is privé en zal niet openbaar worden gemaakt.