Beheer

Security
Hotel Des Indes

'China lijkt betrokken bij Marriott-hack'

Meerdere groepen snuffelden rond in het reserveringssysteem.

Hotel des Indes in Den Haag is onderdeel van Starwood hotels © CC BY-SA 2.0 - Flickr.com UggBoyxUggGirl
6 december 2018

Meerdere groepen snuffelden rond in het reserveringssysteem.

De hackers die gegevens van tot wel een half miljard klanten van hotelketen Marriott buitmaakten, werkten mogelijk voor de Chinese overheid. Ze lieten aanwijzingen achter die daarop duiden, hoorde persbureau Reuters van bronnen bij het onderzoek.

Onderzoekers hebben hacksoftware, -technieken en -procedures gevonden die eerder werden gebruikt bij hacks die aan China zijn toegeschreven. Dat duidt er volgens kenners op dat Chinese hackers uit waren op het verzamelen van informatie uit het reserveringssysteem van Marriott voor spionagedoeleinden.

De onderzoekers houden nog wel een slag om de arm, omdat sommige hacksoftware die eerder door Chinezen werd gebruikt inmiddels ook online beschikbaar is voor anderen.

Het identificeren van de hackers wordt verder bemoeilijkt omdat onderzoekers vermoeden dat meerdere groepen tegelijkertijd in het Starwood-reserveringssysteem rondsnuffelden sinds 2014. Marriott kocht concurrent Starwood in 2016. Onder meer Sheraton, Westin, W Hotels en Le Meridien vallen onder die groep.

Lees meer over
Reactie toevoegen
De inhoud van dit veld is privé en zal niet openbaar worden gemaakt.