Loopbaan

Carriere
werkvloer

CGI zoekt 250 IT'ers voor de banen van de toekomst

IT-dienstverlener staat voor enorme uitdaging in krappe arbeidsmarkt.

© CGI
30 mei 2018

Ga er maar aanstaan: in deze krappe arbeidsmarkt 250 toptalenten vinden voor de nieuwe business unit Emerging Technologies van CGI. Die opdracht kreeg Marieke de Bie en ze denkt dat het nog gaat lukken ook. Hoe? Met een eigenzinnige aanpak, die best even wennen is voor de corporate-achtige cultuur van de IT-dienstverlener.

Marieke de Bie is sinds oktober vorig jaar directeur Emerging Technologies, maar is al 17 jaar werkzaam bij CGI. De nieuwe business unit richt zich op opkomende technologieën en bestaat uit gespecialiseerde kleine, zelfsturende teams. De professionals die er al werken zijn hoog opgeleide starters van universiteiten en hogescholen en toptalenten die zich al bewezen hebben in de markt. Zij worden bij CGI verder opgeleid op het gebied van Advanced Analytics, Cloud Native Development, Cybersecurity en Robotic Process Automation.

“In mijn vorige functie was ik veel bezig met innovatieve projecten en data science. Daar merkten we dat data scientists eigenlijk het beste gedijen als ze in groepen met elkaar werken met professionals met verschillende competenties. Maar in ons oude model zaten ze verspreid, met maar één of twee vakgenoten. Dat werkte niet, dus we hebben bedacht om ze bij elkaar te zetten in één team om aan projecten te laten werken.”

Al snel werd volgens haar duidelijk dat dit aansloeg: de betreffende professionals kregen meer binding met de organisatie en kregen meer plezier in hun werk, maar ook de leercurve werd steiler en de analyses verbeterden tot vreugde van de directie èn klanten. “Door data scientists, engineers en -architecten bij elkaar te zetten en er ook ontwikkelaars aan toe te voegen om tot robuuste oplossingen te komen, kwamen er meer innovatieve oplossingen tot stand”, ligt de Bie toe. De afdeling – die eerst nog alleen binnen de sector transport & logistiek werkzaam was – werd steeds groter en er vertrokken nauwelijks mensen. Ook vanuit andere sectoren ontstond er vraag naar dit soort dienstverlening. De directie besloot daarom eind vorig jaar de nieuwe business unit voor de hele CGI-organisatie in Nederland neer te zetten.

 
Lees het hele artikel
Je kunt dit artikel lezen nadat je bent ingelogd. Ben je nieuw bij AG Connect, registreer je dan gratis!

Registreren

  • Direct toegang tot AGConnect.nl
  • Dagelijks een AGConnect nieuwsbrief
  • 30 dagen onbeperkte toegang tot AGConnect.nl

Ben je abonnee, maar heb je nog geen account? Neem contact met ons op!