Branche

CEO Google spreekt voorlopig niet meer

25 juni 2012
Googles topman Larry Page spreekt niet tijdens de i/O ontwikkelaarsconferentie die vandaag in San Francisco begint. Zijn stemprobleem maakt hem een 'betere CEO', zegt medeoprichter Serge Brin.

Page had het ook al laten afweten op een aandeelhoudersvergadering vorige week. Google heeft officieel meegedeeld dat Page ook niet de kwartaalcijfers zal toelichten in juli als gevolg van problemen met zijn stem. Meteen deden geruchten de ronde dat Page met ernstige gezondheidsklachten te maken heeft.

De Google-topman heeft in het weekend in een interne mail het personeel laten weten dat er niets 'serieus' mis is met hem. Hij blijft ook gewoon de leiding houden over het bedrijf. Google wil niet meer informatie geven over de gezondheidstoestand van zijn belangrijkste leidinggevende. Dat is opmerkelijk aangezien investeerders doorgaans buitengewoon gevoelig zijn voor gezondheidsproblemen van de leiding van een bedrijf. De sprakeloosheid van Page heeft nog geen effect op Googles beurskoers gehad.

De stemproblemen maken Page zelfs tot een betere CEO, merkt medeoprichter Sergey Brin op. "Hij moet zijn woorden nu heel voorzichtig kiezen."

Lees meer over
Reactie toevoegen
De inhoud van dit veld is privé en zal niet openbaar worden gemaakt.