Innovatie & Strategie

Wetenschap

Cees Snoek krijgt Nederlandse Prijs voor ICT-onderzoek

17 juli 2012
Informaticus dr. Cees Snoek van de Universiteit van Amsterdam krijgt dit jaar de Nederlandse Prijs voor ICT-onderzoek voor zijn onderzoek aan een slimme zoekmachine voor digitale video.

Snoek leidt een onderzoeksteam dat werkt aan de MediaMill Semantic Video Search Engine, dat internationaal al veel aandacht trekt. Daarbij worden pixels in woorden vertaald; onbeschreven videobeelden worden geannoteerd op basis van herkende personen, objecten, scènes en hun interactie.

De prijs is een initiatief van het ICT-onderzoek Platform Nederland (IPN) , NWO Exacte Wetenschappen en de Koninklijke Hollandsche Maatschappij der Wetenschappen. Hij is bestemd voor wetenschappers, niet ouder dan 40 jaar, die vernieuwend onderzoek verrichten over verantwoordelijk zijn voor een wetenschappelijke doorbraak in de ICT.

Het is de 2e keer dat de prijs wordt uitgereikt.

50.000 euro

Aan de prijs is een geldbedrag verbonden van 50.000 euro, dat vrij besteed mag worden aan ICT-onderzoek. Snoek wil met een deel van het geld vooraanstaande onderzoekers uitnodigen voor lezingen. Daarnaast wil hij de samenwerking  met China uitbreiden en zijn promovendi extra hardware aan laten schaffen of buitenlandse werk- en congresbezoeken af laten leggen.


Lees meer over
Lees meer over Innovatie & Strategie OP AG Intelligence
Reactie toevoegen
De inhoud van dit veld is privé en zal niet openbaar worden gemaakt.