Innovatie & Strategie

Branche
CEBIT

CEBIT stopt ermee

De Duitse ICT-handelsbeurs CEBIT sluit de deuren.

© Deutsche Messe
28 november 2018

De Duitse ICT-handelsbeurs CEBIT sluit de deuren.

De Deutsche Messe herziet zijn portfolio aan evenementen en de CEBIT wordt daarmee geschrapt. De grote ICT-beurs in Hannover is niet meer, na 33 jaar geschiedenis.

De Duitse beurs spreekt zelf van een "stroomlijning" van zijn evenementenaanbod. De inhoud van CEBIT wordt opgenomen in de Hannover Messe, terwijl daarnaast aanvullende CEBIT-onderwerpen worden ondergebracht in gespecialiseerde, niet nader genoemde events. Met laatstgenoemde zegt de beurs dan te mikken op decision makers in verticale industrieën. Deze herijking is een gevolg van afgenomen boekingen voor stands en ruimte op de eerst nog wel geplande 2019-editie van de CEBIT. Met ingang van nu is die beurs dus geschrapt.

Ingehaald door tech-ontwikkelingen

"Technologische ontwikkelingen in de digitale economie hebben de afgelopen jaren de behoefte aan horizontale tradeshows zoals CEBIT verminderd", stelt de Deutsche Messe in zijn persbericht. Deze ontwikkelingen hebben volgens de beurs vooral innovatieve impact in de industriële applicatie-industrieën. De traditionele kernexposanten van CEBIT hebben zich hierdoor meer op andere evenementen gericht, die dan meer verticaal zijn: gericht op specifieke industrieën.

Tegelijkertijd, zo merkt CEO Jochen Köckler van Deutsche Messe AG op, is er veel thematische overlap tussen de Hannover Messe en de CEBIT. Eerstgenoemde beurs van zijn bedrijf is technologiegericht, maar dan in bredere zin en meer gericht op industriële toepassingen. Dit omvat thema's  als 'industrie 4.0' an AQI, maar ook lichtgewicht constructietechnieken en platformeconomieën. ICT speelt daarin wel een faciliterende en ook wel aanjagende rol.

Nog te bepalen

"We onderzoeken nu de digitale markt om te bepalen welke resterende CEBIT-onderwerpen we willen ontwikkelen tot nieuwe events", aldus Dr. Köckler in het persbericht dat het einde van de CEBIT bekendmaakt.

Lees meer over Innovatie & Strategie OP AG Intelligence
2
Reacties
Bonno Bloksma 30 november 2018 10:24

Ik was vroeger ook een vaste bezoeker van de CeBit maar ben er de laatste 5 jaar al niet meer geweest denk ik. Vroeger was dit DE manier om informatie op te doen over de ontwikkelingen in de markt, wat zat er aan te komen, waar moest / kon je rekening mee houden bij het bepalen van je strategie voor de toekomst. De laatste 5 jaar was er voor mij als systeembeheerder van een hogeschool niet veel meer te vinden. Op een beurs als de Infosecurity van de afgelopen maand en vergelijkbare beurzen kan ik al veel vinden over wat voor ons nog relevant is. daar voor hoef ik niet meer naar een "moloch" als de CeBit, al was het altijd wel een leuk uitstapje. ;-)

Peter Mul 29 november 2018 16:14

Jammer, ik kwam er graag maar inderdaad veel van de daar geëtaleerde innovaties kwamen uit China, India en Israel en die zie ik op mijn jaarlijkse beurzen tour op beurzen in Milaan, Frankfort, Moskou, New York, Las Vegas, Hong Kong, Shanghai en Mombai.

Reactie toevoegen
De inhoud van dit veld is privé en zal niet openbaar worden gemaakt.