Overslaan en naar de inhoud gaan

CDA wil servicepunt snel internet

CDA-kamerlid Agnes Mulder stelt dit vandaag voor in een debat met minister Kamp over breedbanddekking in Nederland.
Business
Shutterstock
Shutterstock

In Nederland beschikken nog altijd 196.000 huishoudens en 132.000 bedrijfsvestigingen niet over snel internet, blijkt uit een rapport van Stratix. Dat vindt Mulder onvoorstelbaar. Zij ziet snel internet als een basisbehoefte. “Het ontbreken van een snelle internetverbinding zet een heel gebied economisch op afstand. Bijvoorbeeld omdat melkrobots niet werken bij veehouders, maar ook omdat campings geen internet kunnen aanbieden aan hun gasten.”

Onduidelijkheid over regels en subsidies

Volgens Mulder zijn uit de samenleving veel initiatieven gekomen om snel internet mogelijk te maken. Maar die lopen volgens de politica aan tegen ‘een muur van tegenstrijdigheden en onduidelijkheid over regelingen en subsidies’. Mulder: “Ministeries en ontwikkelmaatschappijen wijzen naar elkaar en weten het ook niet. Het CDA wil daarom dat er een aanspreekpunt komt. Dat servicepunt moet een onderdeel worden van het breedbandplatform wat minister Kamp onlangs heeft toegezegd.”

Doekje voor het bloeden

De oplossing met radiofrequenties die de minister vorige week presenteerde is volgens het CDA-kamerlid slechts een doekje voor het bloeden. “De 3,5 GHz-band is alleen toegestaan ten zuiden van de lijn Amsterdam-Zwolle. Hierdoor kunnen een deel van de provincies Noord-Holland, Flevoland en Overijssel en de volledige provincies Drenthe, Friesland en Groningen hiervan geen gebruik maken.”

Bovendien acht Mulder radiofrequenties in de toekomst niet toereikend voor de toepassingen die van internet verwacht worden. “Goed internet is een basisvoorziening in onze samenleving, daar moet de minister werk van maken.”

Gerelateerde artikelen
Gerelateerde artikelen

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in