Loopbaan

Carriere
Carrière

Casestudy: Zo geef je carrièreontwikkeling alle ruimte

‘Onze license to operate is de kwaliteit van onze mensen.’

15 oktober 2021

Veel ICT’ers hechten waarde aan de mogelijkheid om zichzelf te kunnen ontwikkelen in hun werk. Maar hoe bied je daar als bedrijf genoeg ruimte voor, zonder dat het dagelijkse werk in de knel komt? “Als je goed voor je mensen zorgt, gaat de rest vanzelf”, zegt HR-bestuurder Caroline Tervoort van KPMG daarover.

Dat persoonlijke ontwikkelingsmogelijkheden binnen het werk belangrijk zijn voor ICT’ers, blijkt wel uit het jaarlijkse salarisonderzoek van AG Connect en Berenschot onder ruim 700 ICT’ers. Maar liefst 57% van de respondenten noemt opleidingsmogelijkheden belangrijk voor de tevredenheid in het werk, 49% vindt ook loopbaanmogelijkheden belangrijk.

Maar lang niet iedereen is ook tevreden met de ondersteuning vanuit werk voor deze persoonlijke ontwikkeling. Zeker één op de vijf ICT’ers vindt dat ze hier te weinig tijd voor krijgen en 22% is niet tevreden met het budget.

Toch zijn er ook bedrijven waar wél veel ruimte geboden wordt voor carrièreontwikkeling. LinkedIn stelde in april een top 25 van bedrijven waar werknemers hun carrières het beste kunnen ontwikkelen. Accountants- en advieskantoor KPMG kwam op nummer één uit.

Volgens Tervoort is carrièreontwikkeling dan ook een prioriteit binnen KPMG. “Wij zijn een projectorganisatie, dus we hebben geen producten. Wij werken met onze mensen. Dus als wij kwaliteit willen leveren naar onze klanten, dan hebben we de best ontwikkelde mensen nodig die zowel qua vakinhoud helemaal meekomen als ook in hun persoonlijke ontwikkeling een goede gesprekspartner kunnen zijn. Onze license to operate is echt de kwaliteit van onze mensen.” KPMG ziet zichzelf dan ook als een leerbedrijf. “In een productiebedrijf onderhoud je de lopende band. In ons geval moeten we heel goed zorgen voor onze mensen.”

Leren in de praktijk

 
Lees het hele artikel
Je kunt dit artikel lezen nadat je bent ingelogd. Ben je nieuw bij AG Connect, registreer je dan gratis!

Registreren

  • Direct toegang tot AGConnect.nl
  • Dagelijks een AGConnect nieuwsbrief
  • 30 dagen onbeperkte toegang tot AGConnect.nl

Ben je abonnee, maar heb je nog geen account? Neem contact met ons op!