Loopbaan

Carriere
Werven overheid

Casestudy: IT’ers werven voor de gehele Rijksoverheid

‘Het ideale scenario is dat ik én het Rijk én de IT’er help.’

© Rijksoverheid/I-Match
28 mei 2021

Vrijwel alle bedrijven hebben tegenwoordig behoefte aan IT-talent, zo ook de organisaties binnen de Rijksoverheid. Maar hoe maak je duidelijk dat een brede organisatie als het Rijk ook interessante werkplekken biedt voor IT’ers? Die uitdaging is deels toebedeeld aan I-Match, dat samen met gerichte arbeidsmarktcommunicatie IT’ers probeert te interesseren in een baan bij het Rijk en geïnteresseerden matcht met overheidsorganisaties.

Wie net van zijn IT-opleiding afkomt of een nieuwe baan in IT zoekt, kijkt waarschijnlijk sneller naar een Bol.com, Microsoft of Booking.com dan naar een baan bij het Rijk. “Soms is dat een kwestie van onbekend maakt onbemind, want  er is wel degelijk veel werk voor IT’ers en de werkzaamheden zijn erg interessant”, weet Smits. “Het Rijk is heel groot, heel divers en heeft heel veel locaties. Dus veel mensen zijn wel geïnteresseerd, maar niet per se in alleen de Belastingdienst of het RIVM. Zij willen praten over wat het Rijk hen überhaupt te bieden heeft. Wij kijken dan met hen naar wat er past”, vertelt projectleider Mandy Smits. Mocht er een match lijken te zijn met een van de organisaties, dan wordt de IT’er in contact gebracht met de recruiter van die organisatie.

Het werk van I-Match is volgens Smits dan ook vooral aanvullend op dat van recruiters bij de organisaties zelf. “Het leuke is als je een collega op weg kunt helpen die net niet die ene expertise in zijn team heeft zitten of als een organisatie niet bekendstaat als plek waar toffe IT-klussen te doen zijn. Het RIVM trekt nu bijvoorbeeld heel veel aandacht, maar staat vooral bekend vanwege de volksgezondheid en minder vanwege interessante IT-klussen. Maar die zijn er absoluut. Dus soms moet je iemand proactief op het idee brengen”, legt Smits uit.

“Het ideale scenario is dat ik én het Rijk én de IT’er help elkaar te vinden. Als je dat weet te bereiken, heb je echte winst behaald.”

Iedereen is welkom

 
Lees het hele artikel
Je kunt dit artikel lezen nadat je bent ingelogd. Ben je nieuw bij AG Connect, registreer je dan gratis!

Registreren

  • Direct toegang tot AGConnect.nl
  • Dagelijks een AGConnect nieuwsbrief
  • 30 dagen onbeperkte toegang tot AGConnect.nl

Ben je abonnee, maar heb je nog geen account? Neem contact met ons op!