Development

Software-ontwikkeling
Plant, low-code

Casestudy: aan de slag met low code, maar hoe begin je?

Vooral goede voorbereiding is van belang bij start low-codeproject.

3 maart 2021

De kogel is door de kerk: de geplande applicatie of dienst wordt met low code gemaakt. Maar welke eerste stappen moet je dan zetten en waar moet je op letten? PhenoVation vertelt over zijn begin met low code.

De keuze om met low code aan de slag te gaan, is slechts het begin van het proces. Daarop volgt direct een volgende keuze: welk platform kies je? De markt bestaat inmiddels uit talloze aanbieders, ieder met hun eigen specialisme. Een platform als Mendix laat je bijvoorbeeld razendsnel een applicatie maken, terwijl concurrent Appian zich meer op werkautomatisering richt. En dan zijn er ook nog no-codeaanbieders zoals Betty Blocks, die ervoor zorgen dat je helemaal niet meer hoeft te programmeren.

Voor met low code gewerkt kan worden, is enige voorbereiding dus van belang. PhenoVation ging daarom om de tafel met meerdere aanbieders. Voor het bedrijf was het met name van belang dat de uiteindelijke applicatie veel businesscomplexiteit kan bevatten, flexibel is en dat de datakwaliteit gewaarborgd blijft. PhenoVation maakt camerasystemen voor fenotypering: onderzoek naar gewassen op basis van waarneembare factoren.

 
Lees het hele artikel
Je kunt dit artikel lezen nadat je bent ingelogd. Ben je nieuw bij AG Connect, registreer je dan gratis!

Registreren

  • Direct toegang tot AGConnect.nl
  • Dagelijks een AGConnect nieuwsbrief
  • 30 dagen onbeperkte toegang tot AGConnect.nl

Ben je abonnee, maar heb je nog geen account? Neem contact met ons op!