Overslaan en naar de inhoud gaan

Canonical geeft Ubuntu op Windows de sporen

Canonical - het bedrijf achter de Linux-distributie Ubuntu - gaat werk maken van het perfectioneren van Ubuntu voor Windows SubSystem for Linux (WSL).
Mark Shuttleworth
© CC BY-SA 2.0 - Flickr.com
CC BY-SA 2.0 - Flickr.com

"Wij denken dat WSL een fantastische manier is voor Windows-gebruikers om ervaring op te doen moet Ubuntu op de desktop", staat te lezen in een personeeladvertentie van Canonical waarin gezocht wordt naar een Ubuntu software engineer. ZDNet kwam die op het spoor.

Volgens de vacaturetekst is het de bedoeling dat Ubuntu de grenzen opzoekt van wat mogelijk is met WSL. Canonical wil daarmee ontwikkelaars in staat stellen hun werk te vereenvoudigen door lokaal te kunnen programmeren en testen voordat zij hun werk implementeren op Ubuntu in de cloud.

Ontwikkelen voor Ubuntu-cloud

Mark Shuttleworth - algemeen directeur en oprichter van Canonical - zei onlangs dat de belangstelling voor Ubuntu nog nooit zo snel is gegroeid. "We hebben nooit zo veel aandacht gegeven aan Ubuntu voor de consumentendesktop. Maar we bieden ontwikkelaars en system administrators graag een platform." Met WSL is het mogelijk makkelijk te schakelen tussen beiden besturingssystemen.

Uit de vacaturetekst die Canonical heeft gepubliceerd blijkt dat het bedrijf iemand zoekt die Ubuntu op het WSL-traject gaat leiden en voor een belangrijk deel de roadmap en ontwikkeling van nieuwe features onder zijn hoede krijgt.

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in