Development

Windows
Mark Shuttleworth

Canonical geeft Ubuntu op Windows de sporen

Ontwikkelaars gaan profiteren van betere Ubuntu-desktop op Windows.

Mark Shuttleworth © CC BY-SA 2.0 - Flickr.com Joi Ito
9 december 2019

Ontwikkelaars gaan profiteren van betere Ubuntu-desktop op Windows.

Canonical - het bedrijf achter de Linux-distributie Ubuntu - gaat werk maken van het perfectioneren van Ubuntu voor Windows SubSystem for Linux (WSL).

"Wij denken dat WSL een fantastische manier is voor Windows-gebruikers om ervaring op te doen moet Ubuntu op de desktop", staat te lezen in een personeeladvertentie van Canonical waarin gezocht wordt naar een Ubuntu software engineer. ZDNet kwam die op het spoor.

Volgens de vacaturetekst is het de bedoeling dat Ubuntu de grenzen opzoekt van wat mogelijk is met WSL. Canonical wil daarmee ontwikkelaars in staat stellen hun werk te vereenvoudigen door lokaal te kunnen programmeren en testen voordat zij hun werk implementeren op Ubuntu in de cloud.

Ontwikkelen voor Ubuntu-cloud

Mark Shuttleworth - algemeen directeur en oprichter van Canonical - zei onlangs dat de belangstelling voor Ubuntu nog nooit zo snel is gegroeid. "We hebben nooit zo veel aandacht gegeven aan Ubuntu voor de consumentendesktop. Maar we bieden ontwikkelaars en system administrators graag een platform." Met WSL is het mogelijk makkelijk te schakelen tussen beiden besturingssystemen.

Uit de vacaturetekst die Canonical heeft gepubliceerd blijkt dat het bedrijf iemand zoekt die Ubuntu op het WSL-traject gaat leiden en voor een belangrijk deel de roadmap en ontwikkeling van nieuwe features onder zijn hoede krijgt.

Lees meer over Development OP AG Intelligence
Reactie toevoegen
De inhoud van dit veld is privé en zal niet openbaar worden gemaakt.