Overslaan en naar de inhoud gaan

Campagnewebsite president Trump korte tijd gehackt

De website van de herverkiezingscampagne van de Amerikaanse president Donald Trump is dinsdag kortstondig gehackt, bevestigt zijn campagneteam. "Deze website is in beslag genomen", kregen mensen die op de categorie events klikten korte tijd te lezen. "De wereld heeft genoeg van het nepnieuws dat dagelijks door president Donald J. Trump wordt verspreid."
hack trump campaign website

De boodschap werd gevolgd door een aantal ongefundeerde beschuldigingen tegen zowel de Amerikaanse regering als president Trump persoonlijk. Bovenaan de webpagina waren de logo's van de federale politiedienst FBI en het Amerikaanse ministerie van Justitie te zien.

Ook eisten de hackers betaling van cryptovaluta in ruil voor gevoelige informatie over Trump, hetgeen het hack deed voorkomen als een poging tot bedrog. Na enkele minuten was de boodschap van de hackers weer van de webpagina verdwenen en werkte de site weer normaal.

Trumps campagneteam stelde dat er geen gevoelige data op de site stonden die kunnen zijn buitgemaakt door de hackers. De autoriteiten in de Verenigde Staten doen onderzoek naar het voorval.

Twitter-account wel of niet gehackt?

Onlangs lukte het de Nederlandse ethisch hacker Victor Gevers naar eigen zeggen om Trumps Twitter-wachtwoord te raden en zo toegang te krijgen het Twitteraccount van de president. Dat werd door het Witte Huis stellig ontkend.

De Amerikaanse veiligheidsdiensten hebben meermaals gewaarschuwd voor een toename in het aantal hacks en cyberaanvallen in aanloop naar de verkiezingen volgende week. Onder meer Rusland, China en Iran zouden zo de verkiezingen mogelijk willen beïnvloeden. Onlangs stelden de Amerikaanse autoriteiten dat er bewijs is dat Rusland en Iran daar al volop mee bezig zijn.

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in