Campagne rond het nieuwe pinnen

17 december 2010

Tot nu toe waren gecertificeerde datacomlijnen noodzakelijk om de veiligheid van het pinnen te garanderen. Dat betekende vaak dat gebruik moest worden gemaakt van inbelverbindingen via de gewone telefoonlijn. Zo’n negentigduizend betaalautomaten maken op dit moment nog gebruik van zo’n lijn.

Daarnaast kan vanaf 1 januari 2012 ook niet langer met de magneetstrip op de pinpas worden betaald. Klanten hebben een pinpas nodig met een nieuwe EMV-chip. EMV moet helpen bij het terugdringen van skimfraude van magneetstrippassen. De consument moet voortaan de pas dan ook insteken en niet meer doorhalen.

Voor juni 2011 moeten alle toonbankinstellingen, horecagelegenheden en benzinepompen al zijn toegerust voor betalingen met de EMV-chip op de betaalpassen. In totaal moeten zo’n veertigduizend betaalautomaten worden vervangen. Bij dertigduizend automaten is vervanging mogelijk door nieuwe software toe te voegen. Dienstverlener Currence heeft het pinnen via het ‘gewone’ internet in november al mogelijk gemaakt door extra veiligheidsmaatregelen in de betaalautomaat en bij de computersystemen die de betaaltransacties verwerken. Voortaan kunnen bedrijven dan ook kiezen uit alle aanbieders van breedband (ADSL, kabel, glasvezel). De stichting SBEB vindt breedband dan de aangewezen aansluiting, omdat transacties in enkele tellen kunnen worden afgewikkeld, en niet in een halve minuut, zoals nu nog vaak het geval is. Daarnaast betalen ondernemers uiteraard niet meer per transactie, maar een vast maandbedrag.

SBEB verwacht nog wel wat koudwatervrees bij bedrijven. Overstappen op breedband betekent zelf met kabels, instellingen en een router aan de slag gaan. Wel is inmiddels een groot aantal installateurs opgeleid. Om klaar te zijn voor het nieuwe pinnen, hebben ondernemers trouwens ook een geschikte betaalautomaat en een aangepast bankcontract voor de merken V PAY en Maestro nodig.

Het type breedband is niet belangrijk, wel de service die kan worden geboden. SBEB raadt aan om niet de goedkoopste provider te kiezen en goed de garantievoorwaarden te bestuderen.

 
Lees het hele artikel
Je kunt dit artikel lezen nadat je bent ingelogd. Ben je nieuw bij AG Connect, registreer je dan gratis!

Registreren

  • Direct toegang tot AGConnect.nl
  • Dagelijks een AGConnect nieuwsbrief
  • 30 dagen onbeperkte toegang tot AGConnect.nl

Ben je abonnee, maar heb je nog geen account? Laat de klantenservice je terugbellen!