Loopbaan

Carriere
vrouwen

Calco maakt speerpunt van meer vrouwen in IT

IT-detacheerder wil stoffig imago van IT veranderen.

15 maart 2017

IT-detacheerder wil stoffig imago van IT veranderen.

Hoewel er al bovengemiddeld veel vrouwen werken bij Calco, wil de IT-detacheerder nog meer vrouwen verleiden om er te komen werken. Het organiseert hiertoe een zogenaamde High ITea.

De bijeenkomst staat gepland voor vrijdag 24 maart en is bedoeld voor vrouwelijke studenten en starters op de arbeidsmarkt. “We willen laten zien waarom de IT-sector óók voor vrouwen dé plek is om carrière te maken”, vertelt Commercieel Directeur Rianne Kool.

Uit recente cijfers van het CBS blijkt dat de IT-sector voor 87% uit mannen bestaat. Calco wil daar graag verandering in brengen. Kool: “De IT-wereld wordt al jarenlang geregeerd door mannen. Wij willen het komende jaar meer vrouwen enthousiasmeren voor een functie in de IT. De IT-wereld verandert continu en dat zien wij ook terug in de wensen van onze opdrachtgevers. Er ontstaat behoefte naar IT-kennis die organisatie breed gedragen wordt en daarnaast merken we dat vraag naar diversiteit op de werkvloer ook blijft toenemen.”

Volgens Kool loopt Calco op het gebied van vrouwelijke IT-professionals al voor op andere bedrijven. In 2016 bestond hun medewerkersbestand voor 37 procent uit vrouwelijke medewerkers, wat bijna een viervoud is van het gemiddelde IT-bedrijf. Toch wil Calco graag nog meer vrouwen aantrekken. “Op die manier kunnen we meer vrouwen in laten stromen bij onze opdrachtgevers en deze bedrijven actief helpen met hun diversiteitsbeleid”, aldus Kool.

Stoffig imago

Volgens Kool komt het gebrek aan animo voor IT-studies en beroepen onder vrouwen deels door een imagoprobleem. “Wij hebben gemerkt dat IT nog een erg stoffig imago heeft en dat veel vrouwen een verkeerd beeld hebben van de IT. Veel vrouwen weten dus niet dat de IT ook leuke carrièremogelijkheden kan bieden. Vrouwen voegen veel creativiteit, overzicht en teamgevoel aan de IT-wereld toe, dus we willen er graag meer van!”

Calco organiseert op vrijdag 24 maart een zogenaamde ‘High ITea’ voor vrouwelijke studenten en starters op de arbeidsmarkt om te laten zien dat de IT-sector óók voor vrouwen dé plek is om carrière te maken. Tijdens de bijeenkomst in Maarssen van 10.45 uur tot 15.30 uur staan er diverse workshops en succesverhalen van vrouwelijke IT-managers gepland.

Aanmelden voor de High ITea kan alleen nog vandaag. Wanneer het evenement goed ontvangen wordt, zal er later dit jaar een tweede editie plaatsvinden.

1
Reacties
netwerk 15 maart 2017 12:33

"Tijdens de bijeenkomst in Maarssen van 10.45 uur tot 15.30 uur staan er diverse workshops en succesverhalen van vrouwelijke IT-managers gepland."
Aan managers geen gebrek in de IT.
Dat er ook vrouwelijke techneuten zouden bestaan, die een baan zoeken.
Zover is men bij Calco kennelijk nog niet.

Reactie toevoegen
De inhoud van dit veld is privé en zal niet openbaar worden gemaakt.